back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κρητικός αρωματοποιός δημιούργησε άρωμα για τον Κάρολο και την Καμίλα

Διαβάστε επίσης

Ο λόγος για τον Κρητικό αρωματοποιό Θεόδωρο Καλοτίνη που δημιούργησε το προσωπικό άρωμα του πρίγκιπα Κάρολου και της Δούκισσας Καμίλα κατά την επίσκεψη τους στις Αρχάνες.

Η πρώτη επαφή έγινε μετά από τιμητική πρόταση της βρετανικής πρεσβείας να παρουσιάσω τα αρώματα μου στο βασιλικό ζεύγος, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Θεόδωρος Καλοτίνης και συνεχίζει, δημιούργησα τα προσωπικά τους αρώματα με συστατικά της Ελληνικής φύσης, ήταν μεγάλη συγκίνηση για εμένα όταν ο πρίγκιπας Κάρολος μου είπε ότι είναι ένα από τα πιο ωραία αρώματα που είχε μυρίσει επάνω στην γυναίκα του, Δούκισσα Καμίλα, επίσης εντυπωσιάστηκε και με το δικό του άρωμα τόσο πολύ που μου έστειλε προσωπικό γράμμα από το παλάτι του Μπάκιγχαμ γεγονός που με έκανε πάρα πολύ χαρούμενο, γιατί ακούστηκαν η Κρήτη και η Ελλάδα στο εξωτερικό.

Το προηγούμενο καλοκαίρι δημιούργησα το άρωμα της Μαρίας Μενούνος πρόσθεσε, έπειτα από επικοινωνία ενός κοινού γνωστού μας στην Κρήτη. Ένα βράδυ μου έστειλε μια ηχογράφηση με την Μαρία στο πλευρό του να μου ζητάει να της δημιουργήσω ένα άρωμα με βασικό συστατικό την βανίλια που αγαπά, είναι υπέροχος άνθρωπος η Μαρία και χάρηκα τόσο με την αντίδραση της όταν μύρισε το προσωπικό άρωμα που δημιούργησα για εκείνη.

Ο Θεόδωρος Καλοτίνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Όλα ξεκίνησαν από νωρίς. Από τα μαθητικά του χρόνια η καθημερινή του ενασχόληση ήταν να συλλέγει βότανα και άνθη για το φυτολόγιό του. Η αγάπη για τη φύση και τις μυρωδιές υπήρχε από νωρίς μέσα του.

Μεγάλωσε με τη γιαγιά του, εκείνη είχε καταγωγή από τη Σμύρνη. Το αγαπημένο τους παιχνίδι τα Σαββατοκύριακα πραγματοποιούνταν στη γεμάτη κουζίνα της γιαγιάς με βότανα και μπαχαρικά, καθώς με κλειστά μάτια έπρεπε ο μικρός τότε Θεόδωρος να αναγνωρίσει τα βότανα και τα μπαχάρια που του έφερνε στη μύτη. Με τον τρόπο αυτό εκπαίδευσε την όσφρηση του και το παιχνίδι των παιδικών του χρόνων έγινε προίκα και εφόδιο ζωής.

Στην εφηβεία έγινε συλλέκτης αρωμάτων. Μερικά χρόνια αργότερα ήθελε να δημιουργήσει το προσωπικό του άρωμα με συστατικά της Ελληνικής φύσης. Έτσι προμηθεύτηκε αιθέρια έλαια και ξεκίνησε τις δοκιμές. Μέρα με τη μέρα και μέσα από ατέλειωτες ώρες δοκιμών, κατάφερε να ανακαλύψει την προσωπική του πατέντα δημιουργίας αρωμάτων που παντρεύει μοναδικά αιθέρια έλαια υψηλής αρωματοποιίας με οινόπνευμα γεωργικής καλλιέργειας από σταφύλι. Στη συνέχεια ταξίδεψε στην πόλη Grasse της Γαλλίας με σκοπό να μάθει τις βασικές αρχές της αρωματοποιίας και στη συνέχεια σπούδασε κοσμετολογία σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

Σήμερα ο οίκος Theodoros Kalotinis Perfumer φέρει το όνομα του δημιουργού του και είναι ο πρώτος Ελληνικός οίκος χειροποίητων αρωμάτων που έκανε τη φύση έμπνευση. Η επιτυχία του οίκου κορυφώθηκε όταν το 2018 ο Θεόδωρος Καλοτίνης δημιούργησε τα προσωπικά αρώματα του Πρίγκιπα Καρόλου και της Δούκισσας Καμίλα, με τη φήμη του brand να εξαπλώνεται με σταθερά βήματα σε κάθε γωνιά του κόσμου μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς ανακάλυψαν το ταλέντο του.

Μέχρι σήμερα έχει ντύσει με τα αρώματα του δεκάδες επώνυμες προσωπικότητες της ελληνικής και ξένης showbiz. Ένας συνδυασμός κλασικισμού και υψηλής ποιότητας φυτικών υλικών κερδίζουν την καρδιά και την εμπιστοσύνη όσων είναι λάτρεις των αρωμάτων που χαρακτηρίζονται από ιδιαιτερότητα, δεξιοτεχνία και αυθεντικότητα.

Κώστας Παπανελόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα