back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

K. Χατζηδάκης: Προτεραιότητά μας η στήριξη του τουρισμού

Διαβάστε επίσης

Tην πρόθεση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει στο υπό επεξεργασία νομοσχέδιο για τα εργασιακά, διάταξη για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Υπενθυμίζεται ότι -σύμφωνα με το προσχέδιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα αναλάβει η κυβέρνηση- προβλέπεται η δυνατότητα των επιχειρήσεων να απασχολούν εργαζομένους ως 10 ώρες ημερησίως κατά μέγιστο, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, εφόσον εντός του ίδιου 6μήνου εξοφλούν τις ώρες με αντίστοιχη μείωση ωρών ή ρεπό ή ημέρες άδειας.

Επίσης, το ν/σ περιλαμβάνει διάταξη για την αύξηση των ωρών νόμιμης υπερωρίας.

Η στήριξη του κλάδου του τουρισμού –με δεδομένο το ειδικό του βάρος στην ελληνική οικονομία αλλά και το πολύ μεγάλο πλήγμα που έχει υποστεί και εξακολουθεί να υφίσταται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού- ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.

Ο Κ. Χατζηδάκης παρουσίασε συνοπτικά τόσο τα γενικής εφαρμογής υποστηρικτικά μέτρα (αναστολές συμβάσεων εργασίας, πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, επιδότηση εργοδοτικών εισφορών), όσο και τις πρωτοβουλίες που είναι στοχευμένες στις επιχειρήσεις του κλάδου, όπως τον μηχανισμό για την επιδότηση αποζημίωσης των αποδοχών αδείας εργαζομένων σε ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας για το 2020.

Επί τάπητος τέθηκε και το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση του τουριστικού κλάδου.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου –που παρουσίασε στον ΣΕΤΕ την φιλοσοφία της μεταρρύθμισης του συστήματος των επικουρικών συντάξεων, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητά της-, η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Υποθέσεων Παυλίνα Καρασιώτου.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα