back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα ενότητας προς όλους τους αμερικανούς έστειλε ο Τζο Μπάιντεν που ορκίστηκε και επίσημα 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία, τόνισε ο νέος πρόεδρος, αποφεύγοντας να κάνει την παραμικρή αναφορά στον προκάτοχο του Ντόνταλντ Τραμπ. «Ενωμένοι θα γράψουμε χρυσή σελίδα στην Ιστορία της Αμερικής» δήλωσε στην πρώτη του ομιλία, ζητώντας από όλους να κάνουν «μια νέα αρχή». «Η βούληση του λαού εισακούστηκε πρόσθεσε τονίζοντας ότι η Δημοκρατία είναι πολύτιμη, και είναι εδώ. Θα κάνουμε μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας» σημείωσε αναγνωρίζοντας πως η κυβέρνησή του «έχει πολλά να κάνει» με σκοπό να «επουλωθούν οι πληγές». Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλα μπορούν να καλυτερεύσουν, όλα μπορούν να αλλάξουν.

O νέος πρόεδρος αναμένεται να υπογράψει σειρά διαταγμάτων με πρώτο εκείνο που θα ρυθμίζει την επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στην συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Άλλη ρύθμιση είναι η άρση της απαγόρευσης εισόδου στο αμερικανικό έδαφος σε πολίτες πολλών, στην πλειονότητά τους μουσουλμανικών, χωρών, που είχε υπογράψει ο Τραμπ.

Εύχομαι η θητεία Μπάιντεν να “επουλώσει” τα τραύματα της εισβολής στο Καπιτώλιο, δήλωσε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε εκδήλωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αρχαία Αγορά, στο πλαίσιο της καμπάνιας «ΗΠΑ και Ελλάδα: Γιορτάζοντας 200 χρόνια φιλίας» με αφορμή την ορκωμοσία του νέου πρόεδρου και της αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Tα συγχαρητήρια του προς τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter.

Την αλλαγή σελίδας στις ΗΠΑ χαιρετίζουν πρόεδροι, πρωθυπουργοί και αξιωματούχοι πολλών χωρών, μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο πρόεδρος της Γερμανίας. Καλώς ήρθες πάλι στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, έγραψε σε tweet στα αγγλικά ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προς τον Τζο Μπάιντεν δίνοντας τις καλύτερες ευχές του.

Εικοσιεπτά οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο. 300 οι διασωληνωμένοι ασθενείς – 516 τα νέα κρούσματα, 230 στην Αττική, 43 στη Θεσσαλονίκη.

«Αργά αλλά σταθερά η χώρα προχωρά προς μια κανονικότητα», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Αύριο, όπως είπε, θα θέσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Εστίαση και άλλες δραστηριότητες θα περιμένουν, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Με ευρύτατη πλειοψηφία, όπως αναμενόταν, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας στο Ιόνιο κατά 12 ναυτικά μίλια. Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη το νομοσχέδιο συγκέντρωσε 284 θετικές ψήφους από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 και 16 «παρών» από τους βουλευτές του ΚΚΕ και τον Κώστα Ζουράρη που είχε δηλώσει ότι θα διαφοροποιηθεί από το κόμμα του. Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25 καταψήφισαν το άρθρο 4 του νομοσχεδίου, που δίνει τη δυνατότητα στους Ιταλούς ψαράδες να αλιεύουν εντός της Ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης.

«Πρόκειται για ένα δικαίωμα που η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει σε όλη την επικράτεια. Προφανώς και στην Κρήτη. Με τρόπο και σε χρόνο που εμείς θα επιλέξουμε», δήλωσε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός. Όσον αφορά τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία είπε ότι «προσερχόμαστε με ελπίδα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, αλλά και μηδενική αφέλεια».

 

Στοιχεία και για μη παραγεγραμμένη σεξουαλική βία που υπέστη συναθλήτρια της φέρεται να έδωσε η Σοφία Μπεκατώρου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, κατά την τρίωρη κατάθεσή της. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη αθλήτρια αναμένεται επίσης να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του Εισαγγελέα. «Ελπίζω και άλλες γυναίκες κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν», δήλωσε εξερχόμενη από το γραφείο του Εισαγγελέα η Ολυμπιονίκης.

 

«Είμαστε σοκαρισμένοι. Το κρίσιμο δεν είναι πού θα μιλήσουν οι αθλητές, αλλά να μιλήσουν. Ο ιστιοπλοϊκός κόσμος θα τους στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις» τονίζει μέσω ανακοίνωσής της η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, με αφορμή τις νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης αθλήτριας.

 

Οκτώ πρόσωπα που θα φωτίσουν με τις καταθέσεις τους την εισαγγελική έρευνα για τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, προτείνονται στον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου από τους Ολυμπιονίκες Νίκο Κακλαμάνακη και Σοφία Μπεκατώρου. Οι δυο ολυμπιονίκες υπέβαλαν, αίτημα δια της συνηγόρου τους Έλλης Ρούσου.

Σε ηλικία 71ενός ετών έφυγε από τη ζωή ο Μάκης Μαϊλης, ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ που διακρίθηκε στον αντιδικτατορικό αγώνα.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 8 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα