back to top
16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Όλα είναι έτοιμα στις ΗΠΑ για την αλλαγή σελίδας στον Λευκό Οίκο.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς ανακοίνωσε ότι ήδη 25.000 οπλισμένοι στρατιώτες προστατεύουν την Ουάσινγκτον, ενώ το Πεντάγωνο έχει εξουσιοδοτήσει επιπλέον 750 στρατιώτες με ειδικότητα σε χημικά, βιολογικά, πυρηνικά, ραδιολογικά όπλα και εκρηκτικά για να προσφέρουν επιπλέον ενίσχυση στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Η αυτοκινητοπομπή του εκλεγμένου προέδρου θα κατευθυνθεί στο Καπιτώλιο, όπου στις 11 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσει η τελετή της ορκωμοσίας, στην τεράστια εξέδρα που έχει στηθεί απέναντι από το Νάσιοναλ Μολ.

Ο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα ορκιστούν από τον επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου μία ώρα αργότερα και κατόπιν ο νέος πρόεδρος θα εκφωνήσει την πρώτη ομιλία του.

Δύο στρατιώτες απομακρύνθηκαν επειδή είχαν σχέσεις με ακροδεξιές οργανώσεις, ενώ το FBI συνεχίζει τη διαδικασία πιστοποίησης των Εθνοφρουρών που θα αναλάβουν την ομαλή διεξαγωγή της ορκωμοσίας.

Την ίδια ώρα ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τις τελευταίες ημέρες εξέτασε με συνεργάτες του το ενδεχόμενο να ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα, δήλωσαν ενημερωμένες πηγές στην εφημερίδα The Wall Street Journal.

Το Ιράν αποφάσισε κυρώσεις σε βάρος του Τραμπ και αρκετών υπουργών του που συμμετείχαν στην εκστρατεία “μέγιστης πίεσης” της Ουάσινγκτον εναντίον της Τεχεράνης.

Να επιταχύνουν την έναρξη εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ, καλεί τα κράτη μέλη η Κομισιόν, μία ημέρα πριν από την τηλεδιάσκεψη των ηγετών των κρατών-μελών με θέμα τον COVID. Ζητά εως τον Μάρτιο να έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 80% των ατόμων άνω των 80 ετών και το 80% των επαγγελματιών υγείας και κοινωνικής μέριμνας.

«Όλα προχωρούν με βάση τον σχεδιασμό. Οι εμβολιασθέντες ξεπέρασαν ήδη τους 90.000, έχουμε, σχεδόν, 400.000 επιβεβαιωμένα ραντεβού και σύντομα θα κλείσει ο πρώτος κύκλος των υγειονομικών και των συμπολιτών μας άνω των 85», τόνισε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε ότι από σήμερα προστίθενται 65 κέντρα υγείας και 144 νέα σημεία εμβολιασμού.

Την ίδια ώρα στη χώρα μας προβληματισμό προκαλεί στις υγειονομικές αρχές ο εντοπισμός δύο κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού, στην Αττική και στην Κρήτη, χωρίς να έχουν ιστορικό ταξιδιού. 566 τα νέα κρούσματα, τα 255 στην Αττική το τελευταίο 24ωρο.

Στους 30 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού. 320 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

«Η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων του ιού και η σημαντική αύξηση των κρουσμάτων δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Το τέλος της πανδημίας είναι ορατό, αν και δεν έχει φτάσει ακόμη», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Εν τω μεταξύ, η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών, με επιστολή της προς την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προέτρεψε όλα τα μέλη της Ενωσης να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού, για ένα κοινό ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που θα επιτρέπει σε όσους έχουν εμβολιαστεί να ταξιδεύουν ελεύθερα εντός της Ευρώπης.

Παράταση της ισχύος του lockdown έως τις 14 Φεβρουαρίου, διατήρηση κλειστών σχολείων και παιδικών σταθμών, υποχρεωτική χρήση μάσκας ιατρικού τύπου στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα καταστήματα και ενίσχυση της τηλεργασίας, αποφάσισαν αργά το βράδυ, ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κρατίδια στη Γερμανία.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια παιδιά έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και της Ένωσης Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας.

Στον εισαγγελέα καταθέτει σήμερα η Σοφία Μπεκατώρου με αφορμή την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τις καταγγελίες Μπεκατώρου αλλά και άλλων πρωταθλητών του αθλήματος ανακοίνωσε αναστολή της χρηματοδότησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Επίσης θα διενεργηθούν έλεγχοι στα Πόθεν Έσχες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ.

Με ονομαστική ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Θα προηγηθούν οι ομιλίες του πρωθυπουργού του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της προέδρου του ΚΙΝΑΛ και του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, την τακτική της Τουρκίας να απειλεί με casus belli την Ελλάδα εφόσον ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της.

Αριθμός ρεκόρ αιτήσεων για τον 5ο Κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, που ξεπερνούν τις 650.000. Η προθεσμία εκπνέει τα μεσάνυχτα.

Παραδίδεται σήμερα στο κοινό το τμήμα της γραμμής του ΤΡΑΜ από την Αγία Σκέπη έως τον κόμβο του ΣΕΦ, το οποίο ανασκευάστηκε πλήρως με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Την ίδια ώρα, σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα από τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι στο τραμ., διαμαρτυρόμενοι για τη μη σωστή λειτουργία του συστήματος τηλεματικής του Μέσου.

Πάνω από πεντέμισι χιλιάδες γυναίκες, στην πλειονότητά τους ανήλικες, εξαφανίστηκαν στο Περού κατά τη διάρκεια του 2020, αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με αυτόν που καταγράφηκε το 2019, τονίζεται σε έκθεση του Συνηγόρου του Λαού.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Ένας βαθμός αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα