back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Όπου φύγει – φύγει» – Οι Αθηναίοι για την ελεύθερη μετακίνηση εκτός νομού

Διαβάστε επίσης

Με αγωνία περιμένουν οι περισσότεροι την ερχόμενη Παρασκευή και για το εάν τελικά η κυβέρνηση θα ανάψει το «πράσινο» φως για την ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό, αίροντας την απαγόρευση που ισχύει λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84, με τους περισσότερους να δηλώνουν ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών σε κοντινούς νομούς, εγείροντας το ζήτημα ότι «μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουν σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα σπίτια τους».

Ορισμένοι άλλοι επισημαίνουν επίσης ότι το άνοιγμα της μετακίνησης από νομό σε νομό σημαίνει πολλά για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, καθώς οι περισσότεροι έχουν παιδιά που σπουδάζουν στην επαρχία ή συγγενείς και φίλους στα πατρικά τους σπίτια που βρίσκονται εκτός Αθηνών.

Σε μια άλλη κατηγορία ανήκουν κυρίως οι νέοι που ανέφεραν στον 9.84 ότι η ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό θα τους δώσει την δυνατότητα μετά από πολύ καιρό να πραγματοποιήσουν με το ταίρι ή τους φίλους τους μονοήμερες εξορμήσεις σε δημοφιλείς χειμωνιάτικους προορισμούς, όπως για παράδειγμα η Αράχοβα, η Βυτίνα και το Καρπενήσι.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα