back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Απόλυτη προτεραιότητα της ΕΕ είναι η επιτάχυνση των εμβολιασμών, τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στην επιστολή πρόσκλησης προς τους ηγέτες των κρατών για την τηλεδιάσκεψη της 21ης Ιανουαρίου με θέμα τον κορονοϊό. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Κομισιόν θα συστήσει επισήμως στα 27 κράτη-μέλη να θέσουν ως στόχο τον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού τους έως το καλοκαίρι.

Μιλώντας χθες ο πρωθυπουργός κατά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών του COVID-19 Management Group δήλωσε ότι οι εμβολιασμοί στην ΕΕ θα πρέπει να προχωρήσουν πιο γρήγορα». Επίσης ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο καγκελάριος της Αυστρίας και η πρωθυπουργός της Δανίας, θα ζητήσουν με επιστολή τους την ταχύτερη έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca και των άλλων εταιρειών.

 

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 19 θανάτους από επιπλοκές του κορονοϊού. 322 διασωληνωμένους ασθενείς, ενώ 320 είναι τα νέα κρούσματα, 137 στην Αττική, 35 στη Θεσσαλονίκη.

 

Το ενδεχόμενο να αναγνωριστεί ο κορωνοϊός ως παράγοντας κινδύνου για την υγεία των εργαζομένων προκειμένου να θεωρηθεί εργατικό δυστύχημα ο θάνατος από τη νόσο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις- οι οποίες σχετίζονται αμιγώς με την επαγγελματική δραστηριότητα, άφησε ανοιχτό από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου.

 

Συμπεριφορές υπευθυνότητας και σοβαρότητας από όλους προκειμένου να κερδηθεί το κρίσιμο στοίχημα της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, ζήτησε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. «Θα είναι δραματικό εάν αναγκαστούμε να διαχειριστούμε πάλι καταστάσεις συνωστισμών στα καταστήματα και στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Τέσσερα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων συστήνει προς την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Μεταξύ άλλων ζητά να μετατραπεί το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση και να αποσυρθεί ο πτωχευτικός νόμος.

 

Έκκληση να συμβάλλουν όλοι για να κερδηθεί το διπλό “στοίχημα” της στήριξης της οικονομίας και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας με τη επανεκκίνηση του λιανεμπορίου, απηύθυνε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα μέτρα θα τηρηθούν απ΄ όλους.

Ο επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης”, Νάσος Ηλιόπουλος ζήτησε την παρέμβαση του Δήμου προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς για πύκνωση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Νίκος Σοφιανός ζήτησε τη διεξαγωγή ειδικής συζήτησης για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Σε ύψος ρεκόρ, στα 18,2 δις ευρώ, διαμορφώθηκε το πρωτογενές έλλειμμα το 2020, μειωμένο, ωστόσο, κατά 1 δις έναντι του στόχου. Στα 70,1 δις διαμορφώθηκαν οι δαπάνες, στα 53,03 δις τα έσοδα, αυξημένα κατά 1,2 δις έναντι του στόχου.

Κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίσει το εύρος των χωρικών του υδάτων έως και 12 μίλια, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS και αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Λαβρόφ αναφερόμενος στο εύρος των χωρικών υδάτων, ανέφερε ότι το δικαίωμα απορρέει από τη Σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας.

«Να σπάσει τη σιωπή, να μιλήσει από οποιοδήποτε χώρο κι αν βρίσκεται», κάλεσε τα θύματα κακοποίησης στον αθλητισμό η Σοφία Μπεκατώρου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο. Χθες η χρυσή Ολυμπιονίκης έγινε δεκτή από την ΠτΔ η οποία δήλωσε «είναι καιρός να πάψει η ενοχοποίηση των θυμάτων και η ατιμωρησία των θυτών».

Άμεσες παρεμβάσεις ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με εγκύκλιο προς όλες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών σε καταγγελίες όπως αυτή της κ. Μπεκατώρου. Ο κ. Πλιώτας ζητά από τους συναδέλφους του να παρεμβαίνουν άμεσα και ταχύτατα ακόμη και εάν υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας

 

Γενναία γυναίκα που έδωσε την δύναμη και σε άλλες γυναίκες χαρακτήρισε τη Σοφία Μπεκατώρου ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

 

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζήτησε ο Πρύτανης του Αριστοτελείου, Νικόλαος Παπαϊωάννου, μετά τις καταγγελίες φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητές. Με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου επικοινώνησε η υπουργός Παιδείας. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, η κ. Κεραμέως επεσήμανε ότι πρέπει να μπει τέλος στη σιωπή και να αποπεμφθεί ο φόβος προκειμένου να καταγγέλλονται τέτοια φαινόμενα.

 

Κλειστά θα μείνουν σήμερα, λόγω χιονόπτωσης και χαμηλών θερμοκρασιών, τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στους Δήμους Ωρωπού και Διονύσου. Επίσης στις Δημοτικές Ενότητες Βαρνάβα, Γραμματικού, Βιλλίων και Ερυθρών.

 

Ποινή κάθειρξης 6 ετών με αναστολή μέχρι το Εφετείο του, επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον επιχειρηματία, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε απιστία για τα φερόμενα ως επισφαλή δάνεια των 792 εκ. ευρώ της Proton Bank. Το δικαστήριο επέβαλε στους άλλους 8 κατηγορούμενους, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι κατά περίπτωση, ποινές 5 ή 6 ετών. Και σε αυτούς δόθηκε ανασταλτικό στην έφεση.

 

Συγκλονίζει την Σερβία η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης φοιτητριών ιδιωτικής δραματικής σχολής από τον διευθυντή της. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η διάσημη, 26χρονη, ηθοποιός Μίλενα Ραντούλοβιτς αποκάλυψε, ότι ο διευθυντής και ιδιοκτήτης της δραματικής σχολής που φοιτούσε, την βίασε, επανειλημμένως, σε ηλικία 17 ετών. Η αποκάλυψη της ενθάρρυνε και άλλες γυναίκες που φοίτησαν στην ίδια σχολή και κατηγόρησαν τον Μίκα ‘Αλεκσιτς για σεξουαλική κακοποίηση.

Καιρός
Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική πρόσκαιρα αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν εως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 2 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα