back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου το λιανεμπόριο σηκώνει ρολά, με τις ελπίδες των καταστηματαρχών να εστιάζουν πλέον στα έσοδα από τις χειμερινές εκπτώσεις. Αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι των αρχών για την τήρηση των μέτρων επιδημιολογικής προστασίας. Με την αποστολή sms στο 13033 και τον κωδικό 2 θα γίνεται η μετακίνηση των πολιτών. Το sms θα έχει 2ωρη διάρκεια.

Βελτιωμένη παραμένει και σήμερα η εικόνα της πανδημίας στη χώρα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 510 νέα κρούσματα κορωνοϊού από αυτά 214 στην Αττική και 67 στη Θεσσαλονίκη. 323 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ ακόμη 20 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊο. Σήμερα εξάλλου ξεκίνησε και ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών. Συνολικά έχουν προγραμματιστεί περισσότερα από 100.000 ραντεβού για την ίδια ηλικιακή ομάδα.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου ότι στις αρχές της αθλητικής της καριέρας, έπεσε θύμα βιασμού από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία Αθηνών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η ολυμπιονίκης μας αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη Δευτέρα.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του μέχρι τώρα αντιπροέδρου της, Αριστείδη Αδαμόπουλου, ενώ η ΝΔ – μετά τις σε βάρος του καταγγελίες – ανέστειλε την κομματική του ιδιότητα. Ο ίδιος με γραπτή ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ‘’συκοφαντίες’’ και να ‘’καλεί τους θεσμικούς φορείς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να αναμείνουν όσα υποχρεούται πλέον να εισφέρει σε κάθε αρμόδια αρχή’’.

Στο πλευρό της διεθνούς μας πρωταθλήτριας στάθηκε από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας. Ανακοίνωση συμπαράστασης στην Σοφία Μπεκατώρου εξέδωσε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Κοινός τόπος όλων των δηλώσεων είναι να σπάσει ο φαύλος κύκλος της σιωπής από όσους υπέστησαν σωματική, ψυχολογική ή λεκτική βία.

‘’Η Σοφία και η κάθε Σοφία μας έχει στο πλευρό της», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Παράλληλα έκανε λόγο για «έπαρση και ναρκισσισμό» στις διοικήσεις των ομοσπονδιών και ξεκαθάρισε ότι «η Πολιτεία είναι έτοιμη να σπάσει αυγά».

Τις δικές τους τους επώδυνες εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης αποκάλυψαν η διεθνής πολίστρια Μάνια Μπίκοφ, η κολυμβήτρια τεχνικής κολύμβησης Ραμπέα Ιατρίδου, η ιστιοπλόος Μαρίνα Ψυχογιού, καθώς και η ολυμπιονίκης στο ύψος Νίκη Μπακογιάννη.

Κρατούμενοι θα παραμείνουν μέχρι την Τρίτη, οπότε και θα απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, οι δύο ανήλικοι, φερόμενοι ως δράστες της άγριας επίθεσης σε βάρος του σταθμάρχη του μετρό. Σε βάρος των δύο αδερφών έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ελεύθερος αφέθηκε ο ειδικός φρουρός που αντιμετωπίζει πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, καθώς φέρεται να γνώριζε το περιστατικό, αλλά δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του. Με τις ίδιες κατηγορίες τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας μεταφέρθηκε το απόγευμα ο Δημήτρης Κουφοντίνας, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί από τις 8 Ιανουαρίου, διαμαρτυρόμενος για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού. Η εισαγωγή του στο νοσοκομείο διατάχθηκε με εισαγγελική εντολή, καθώς ο ίδιος αρνήθηκε τη φροντίδα του γιατρού των φυλακών Δομοκού.

Σε πλήρη ετοιμότητα για την προστασία των αστέγων της πόλης, είναι από χθες, ολόκληρος ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων. Ανοιχτά παραμένουν το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου στην Αχαρνών, το πολιτιστικό κέντρο Γκράβας και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο Ρουφ. Κατά την είσοδο στις δομές πραγματοποιούνται rapid test ανίχνευσης κορωνοϊου. Οι ομάδες του Street work βρίσκονται όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης για να συνδράμουν όσους έχουν ανάγκη. Σε συνεχή λειτουργία βρίσκεται το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ 210-5246515 και ο 4ψήφιος αριθμός επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595

Στην αθλητική επικαιρότητα..

και για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Λάρισα – Απόλλων Σμύρνης: 0 – 1

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός: 2 – 0

Καιρός…

Επιδείνωση των καιρικών φαινομένων αναμένεται τις επόμενες ώρες στην Αττική. Κλειστοί παραμένουν οι περιφερειακοί οδοί, στο ορεινό και ημιορεινό δίκτυο του νομού. Ίδιο θα παραμείνει και αύριο το σκηνικό του καιρού. Πρόσκαιρη βελτίωση τις μεσημβρινές ώρες και νέα επιδείνωση από το απόγευμα. Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

4,3 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα