back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ξεπέρασαν και πάλι τους 600 οι διασωληνωμένοι ασθενείς στη χώρα μας, φθάνοντας τους 613 – 89 οι ασθενείς που κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού, στους 2.606 από την αρχή της πανδημίας – 2.186 τα νέα κρούσματα εκ των οποίων 453 στη Θεσσαλονίκη, 375 στην Αττική. Πολύ ψηλά και η Λάρισα, με 129 κρούσματα, η Πέλλα με 115, η Ημαθία με 86 και η Καβάλα με 65.

Τον διπλασιασμό του μισθού των γιατρών και των νοσηλευτών για όσο καιρό παρέχουν τις υπηρεσίες τους στη Β. Ελλάδα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Η σχετική διάταξη θα κατατεθεί αύριο. Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι πολυμελής ομάδα γιατρών από δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές μεταβαίνουν εθελοντικά στη Β. Ελλάδα. Συνέστησε υπομονή και τήρηση των μέτρων προκειμένου να μην έρθουμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας, προσθέτοντας ότι το εμβόλιο είναι “εδώ” και θα μας βγάλει σύντομα από τη δύσκολη κατάσταση που ζούμε.

…Διαδικτυακά έστειλε το μήνυμά του ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε, υπογραμμίζοντας ότι το σπουδαιότερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στους δικούς μας ανθρώπους φέτος τα Χριστούγεννα, είναι η υπευθυνότητα, για τον περιορισμό της μετάδοσης της νόσου. “Όλοι πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις. Αυτό που έχουμε ως βασικό μέσο και όπλο αυτή τη στιγμή μέχρι τα εμβόλια να είναι έτοιμα προς χρήση είναι η αποστασιοποίηση και η μάσκα”, υπογράμμισε ο κ. Κλούγκε.

Ανακοινώσεις εντός της ημέρας για το άνοιγμα των καταστημάτων που πωλούν εποχικά είδη, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Θα υπάρξει, παράλληλα, όπως είπε, άρση της απαγόρευσης πώλησης των συγκεκριμένων ειδών από τα supermarket.

Aντίστροφη μέτρηση για τους εμβολιασμούς από την ερχόμενη εβδομάδα στη Βρετανία, μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer. Προτεραιότητα θα δοθεί στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων και όσους εργάζονται εκεί. Τη σκυτάλη θα πάρουν οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι άνω των 80 ετών. Σκέψεις για on camera εμβολιασμό του Βρετανού Πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, όχι πάντως πριν απ’ αυτούς που προηγούνται.

…”Οι μεγαλύτερης διάρκειας διαδικασίες έγκρισης, είναι ασφαλέστερες”, υπογραμμίζει, την ίδια ώρα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, που αναμένεται να εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου και αυτό της Μoderna μέχρι τις 11 Ιανουαρίου. Στις 5 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο Βέλγιο, την επόμενη εβδομάδα στη Ρωσία, κατόπιν εντολής Πούτιν, με αρχή από τους γιατρούς και τους εκπαιδευτικούς.

Πίσω στη χώρα μας, σήμερα ψηφίζεται το πλαφόν στα τεστ – στα 40 ευρώ ορίζεται η ανώτατη τιμή για το μοριακό, 10 για το rapid test. Πλαφόν και στις συνοδές υπηρεσίες των τεστ κορονοϊού, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Την προσοχή των πολιτών στην τήρηση των μέτρων επέστησε από τον Βόλο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, με αφορμή την εορτή, στις 6 Δεκεμβρίου, του πολιούχου της πόλης, Αγίου Νικολάου. Αναφορικά με την επέτειο, την ίδια ημέρα, της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο υπουργός προειδοποίησε ότι δεν θα επαναληφθεί ό,τι έγινε στην επέτειο του Πολυτεχνείου κι ότι θα τηρηθούν οι νόμοι και οι κανόνες.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τα περί παράλληλου συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων, με νέα σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνει ότι ο Πρωθυπουργός θα λογοδοτήσει, καθώς, όπως υποστήριξε, αποκαλύφθηκε η σύμβαση του ΕΟΔΥ με ιδιωτική εταιρεία για τη δημιουργία παράλληλου συστήματος καταγραφής. “Κάθε μέρα και μια ακόμη αυτογελοιοποίηση για τον κ. Τσίπρα”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βαφτίζει «αποκάλυψη», μια σύμβαση η οποία έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια εδώ και 6 μήνες και αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης των συμβάντων των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ, των ΚΟΜΥ. Που καταλήγει, σημείωσε ο κ. Πέτσας, στο ένα και μοναδικό Μητρώο Ασθενών COVID-19. “Αφού όλα είναι καλώς καμωμένα, γιατί επιμένει η κυβέρνηση να αρνείται τη δημοσίευση των πρακτικών της Επιτροπής;”, ανταπάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

…Στο μεταξύ, την εμπιστοσύνη του προς τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Αθανάσιο Κουτρομάνο, ήρε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, “για την απροθυμα του”, όπως υποστηρίζει, “να παρέμβει στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο για να εξασφαλιστεί η πολυφωνία”. Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, “μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2019, η ΝΔ έχει σχεδόν αποκλειστική προβολή, σα να μην υπάρχουν άλλα κόμματα στη χώρα”.

Δίκτυο, που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και κυρίως των Δήμων Αχαρνών και Φυλής εξάρθρωσε η Αστυνομία. Συνελήφθησαν 10 άτομα μεταξύ των οποίων και το ηγετικό μέλος της οργάνωσης.

Στην αθλητική σας ενημέρωση

Ο Άρης πέρασε νικηφόρα από το Αλκαζάρ επικρατώντας με 3-0 της ΑΕΛ στο εξ αναβολής παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Καιρός

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αύριο, με λίγα χιόνια στα ορεινά αύριο, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, όμως, θα είναι οι βροχές, σε Ιόνιο, Κρήτη, Δωδεκάνησα και βαθμιαία στα Ηπειρωτκά της χώρας – καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Άνεμοι από νότιες διευθύνσειςμ, έως 8 μποφόρ τοπικά στο Ιόνιο και από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Στην Αττική, νεφώσεις και βροχές μετά το απόγευμα, που τη νύχτα θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου – 12 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα