back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού των Pfizer και BioNTech για χρήση.«Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα», δήλωσε στο Skynews ο Μπόρις Τζονσον καθώς το σύστημα υγείας της χώρας δηλώνει έτοιμο.

Επισημάνσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την κατεπείγουσα έγκριση από τη Βρετανία. Μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου η απόφαση για το εμβόλιο της Pfizer.

Αποκλείει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι το εμβόλιο με γενετικό υλικό θα τροποποιήσει το DNA του ανθρώπου, ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Τριανταφυλλίδης μιλώντας στο ΕTHNOS GR. Υπογραμμίζει ότι η ουσία του (το MRNA) δεν θα φτάνει στον πυρήνα του ανθρώπινου κυττάρου, όπου βρίσκεται το DNA, ώστε να του προκαλέσει οποιαδήποτε αλλοίωση.

“Σήμερα, σε καιρούς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, οι εξαγωγές μας αποδεικνύονται ανθεκτικές και ευέλικτες”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε χαιρετισμό που απηύθυνε στο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Ο κ. Μητσοτάκης έφερε ως “κορυφαίο παράδειγμα, τη στροφή της βιομηχανίας μας στην παραγωγή υγειονομικού υλικού, που εξασφάλισε την εθνική επάρκεια και ήδη κατακτά και διεθνείς αγορές”. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, οι εξαγωγές στους πρώτους 9 μήνες του 2020, έφτασαν τα 17,5 δισεκατομμύρια, υπερβαίνοντας κατά 253 εκατομμύρια την αντίστοιχη επίδοση του 2019.

Για τρίτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ επανακατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής επιστημόνων του υπ. Υγείας .

Ευθεία επίθεση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στο θέμα της πανδημίας.« Ο κ. Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει για το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων και το μπάχαλο στα επιδημιολογικά δεδομένα», έγραψε σε ανάρτησή του στο ΦΒ ο Αλέξης Τσίπρας.

«Με την στάση του ο κ. Τσίπρας, υπονομεύει την εμπιστοσύνη και τον κοινό αγώνα όλων απέναντι στον πιο ύπουλο εχθρό, τον κορονοϊό. Σπεκουλάρει σε καταστροφές και θανάτους γιατί πιστεύει ότι έτσι θα αποκτήσει ακροατήριο. Και τελικά αντιπολιτεύεται τον εαυτό του», απάντησε άμεσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις για το πότε και πως θα γίνει η σταδιακή άρση του lockdown το οποίο θεωρείται πλέον σίγουρο ότι θα παραταθεί. «Για την ώρα συνεχίζεται η συλλογή των στοιχείων. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ .«Όσο θέλουμε περισσότερο χρόνο, φαίνεται ότι απομακρύνεται η 7η Δεκεμβρίου» ως ημερομηνία σταδιακής άρσης του lockdown και θα πάμε λίγο αργότερα. «Πόσο αργότερα και με ποιο ρυθμό θα ξεκινήσουν οι σταδιακές φάσεις θα το κρίνουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας κι εκεί θα τοποθετηθεί η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Δεν θα είναι μαζικό και ταυτόχρονο το άνοιγμα της αγοράς. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στα εποχικά είδη και η κυβέρνηση εξετάζει κάθε δυνατό σενάριο τόνισε το πρωί μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα εστίασης, μέσα στις γιορτές, ζητάει από την κυβέρνηση η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής.

«Θα πρέπει εκ νέου να εκτιμήσουμε τις επόμενες ημέρες αν υπάρχει κάποια βελτίωση για να προχωρήσουμε σε μια εισήγηση για το αν πρέπει να πάμε σε μερικό άνοιγμα» τόνισε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9 84 ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρύτανης και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Πρόσθεσε ότι «χρειάζονται μαζικοί εργαστηριακοί έλεγχοι των πολιτών και όχι μόνο σε αυτούς που έχουν συμπτώματα».

«Στις 14 Δεκεμβρίου δεν γνωρίζουμε ειλικρινά αν θα λειτουργήσουν τα Δημοτικά. Το Υπουργείο Παιδείας έχει κλείσει την πόρτα του διαλόγου. Έχουμε ζητήσει συνάντηση κι ακόμη δεν μας έχει δεχθεί η υπουργός», είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Θανάσης Κικινής, πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος .

Και πρόσθεσε: Ανεξάρτητα με τις εισηγήσεις των επιστημόνων, πρέπει να δούμε τί θα ισχύσει όταν ανοίξουν τα σχολεία, με ποιες προϋποθέσεις αυτά θα λειτουργήσουν. Δεν μπορεί να έχουμε συνωστισμούς στις τάξεις.

Σήμερα εν τω μεταξύ, ψηφίζεται η τροπολογία για το πλαφόν στις τιμές στα τεστ Covid-19. Στα 40 ευρώ ορίζεται η ανώτατη τιμή για το μοριακό τεστ. Στα 10 ευρώ το rapid test.

45χρονος Έλληνας και το δυο, μηνών παιδί του αναμεσά στα πέντε θύματα από το χθεσινό εμβολισμό οχήματος στο πλήθος στο Τριερ της Δυτικής Γερμανίας. Συλλυπητήριο μήνυμα από τον ΥΠΕΞ , Νικο Δενδια.

«Με μια μονοκονδυλιά η Κυβέρνηση καταργεί το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ. Για μια ακόμη φορά η ΝΔ σε ρόλο dealer συμφερόντων», είπε σε τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά. Για φαστ τρακ και εν κρυπτώ αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, σχολιάζοντας την τροπολογία που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση με τη ρύθμιση μετατρέπει τα ΕΛΤΑ σε ιδιωτικό μαγαζί.

«Το ζήτημα είναι η βιωσιμότητα εταιρίας και στόχος ο εκσυγχρονισμός της», επέμεινε ο αρμόδιος Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης τονίζοντας ότι οποιαδήποτε άλλη εναλλακτική, δηλαδή χρηματοδότηση χωρίς εσωτερική μεταρρύθμιση στην λειτουργία της εταιρίας, εμμέσως θα ήταν βοήθεια σε όλους εκείνους που περιμένουν να τη δουν να καταρρεύσει.

Την άμεση ψήφιση στη Βουλή ρύθμισης 120 δόσεων για οφειλές του 2016-17 που αφορούν πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ ζητά ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Παράλληλα, ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνει την σταθερή διεκδίκησή του, κάθε Δήμος να έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει σε πόσες δόσεις και σε πόσο χρονικό διάστημα θα εξοφλούνται οι υποχρεώσεις των δημοτών, ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά ειδική νομοθετική ρύθμιση.

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια της Αττικής αύριο . Μετά το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν. Θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στο ΓΚΑΖΙ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα