back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid 19-ΗΠΑ: «Η αδράνεια θα δημιουργήσει μια αυτοτροφοδοτούμενη κρίση» προειδοποιεί η Τζάνετ Γέλεν

Διαβάστε επίσης

Η Τζάνετ Γέλεν, η υποψήφια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ στην κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με μια «ιστορική κρίση» από την πανδημία και την επακόλουθη οικονομική κατάρρευση.

«Είναι μια αμερικανική τραγωδία και είναι αναγκαίο να ενεργήσουμε κατεπειγόντως. Η αδράνεια θα δημιουργήσει μια αυτοτροφοδοτούμενη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, προκαλώντας μεγαλύτερη καταστροφή», τόνισε.

Η Γέλεν έκανε αυτές τις δηλώσεις στην εκδήλωση κατά την οποία ο Μπάιντεν παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησής του, καθώς προετοιμάζεται να αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

Η πρώην επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας τόνισε ότι η πανδημία έχει επηρεάσει, δυσανάλογα, τους πιο άπορους ανθρώπους και για αυτό είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα. Είπε επίσης ότι είναι βασικό να διασφαλιστεί ότι η οικονομική ανάκαμψη θα αφορά τους πάντες.

Τόσο η Γέλεν όσο και οι άλλοι οικονομικοί σύμβουλοι του Μπάιντεν εξέφρασαν την υποστήριξή τους στα κίνητρα που θέλει να δώσει η κυβέρνηση για να μεγιστοποιήσει την απασχόληση, να περιορίσει τις οικονομικές ανισότητες και να βοηθήσει τις γυναίκες και τις μειονότητες που έχουν πληγεί δυσανάλογα από την οικονομική κρίση.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα