back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Θα ξεπεράσει το 7,9% η ύφεση το 2020 λόγω του δεύτερου lockdown. Ο διοικητής της ΤτΕ Γιαννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, προέβλεψε νέα υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας στο τέταρτο τρίμηνο του έτους και κατ’ επέκταση ακόμα μεγαλύτερη ύφεση για όλο το 2020, σε σχέση με αυτή που καταγράφηκε το α’ εξάμηνο του έτους.

Σύσταση στους πολίτες, ειδικά της Βόρειας Ελλάδας, για αυστηρή τήρηση των μέτρων, προειδοποιώντας ότι «οι επόμενες μέρες είναι πάρα πολύ κρίσιμες», απηύθυνε από την Κατερίνη ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Η τήρηση των μέτρων και η μείωση στην πίεση του συστήματος υγείας είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν την άρση του lockdown», τόνισε. Ο υφυπουργός προανήγγειλε την ενίσχυση του νοσοκομείου της Κατερίνης με προσωπικό από άλλες περιοχές, που δεν είναι τόσο επιβαρυμένες. Αντιδρά στις μετακινήσεις η ΠΟΕΔΗΝ.

Και ενώ την Παρασκευή αναμένονται οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού, στα ύψη παραμένει το θέμα της καταγραφής των κρουσμάτων covid από τον ΕΟΔΥ .

Να κληθούν προς εξέταση να δώσουν εξηγήσεις στη Βουλή Κικιλιας, Χαρδαλιάς, Αρκουμανέας και Τσιόδρας λέει επιτακτικά ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την έκτακτη σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Στη σχετική επιστολή επισημαίνεται ότι από τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας γεννιούνται ερωτήματα για το αν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην «επιτροπή εμπειρογνωμόνων» του Υπουργείου Υγείας αφέθηκαν μέσα σε κρίσιμες στιγμές να αποφασίζουν «στα τυφλά».

«Πέρα από τις διαψεύσεις για τα δημοσιεύματα για την αξιοπιστία των στοιχείων, υπάρχει μία έρευνα που είναι σε εξέλιξη και περιμένουμε τα αποτελέσματά της», επισήμανε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Διέψευσε κατηγορηματικά τα περί “διπλών βιβλίων” στην καταγραφή των δεδομένων του κορονοϊού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ κάνοντας λόγο για “απελπισία αντιπολιτευτική”, που προσπαθεί να διαρρήξει το πιο σημαντικό, την εμπιστοσύνη.

Δεν έχουμε πλήρη γνώση για την κατανομή των κρουσμάτων και αυτό είναι επικίνδυνο, ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ η καθηγήτρια Ιατρικής, Αθηνά Λινού.

Εν τω μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο η τροπολογία για το πλαφόν στις τιμές στα τεστ Covid-19. Η ρύθμιση εξουσιοδοτεί τον Υπουργό Ανάπτυξης να καθορίσει ανώτατη τιμή χρέωσης.

Ελεγχόμενη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ο οποίος νοσηλεύεται από την Κυριακή με κορονοϊό στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και σήμερα μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Οι Αρχές της Γερμανίας δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα και τα κίνητρα του οδηγού που έριξε με μεγάλη ταχύτητα το αυτοκίνητό του σε πλήθος στην πολη Τριερ της Δυτικής Γερμανίας. Δυο νεκροί και πολλοί τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός .

Στο αρχείο τέθηκε με διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του πρώην προέδρου και δύο μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ελλιπείς ελέγχους στην εταιρεία Folli Follie. Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελικής διάταξης, που επικύρωσε την πράξη αρχειοθέτησης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών δεν προέκυψαν ποινικές ευθύνες σε βάρος καταγγελλόμενων προσώπων για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που τους καταλόγιζαν, με μήνυσή τους, 19 επενδυτές της Folli Follie οι οποίοι στράφηκαν εναντίον τους για σκόπιμη αδράνεια και «προχειρότητα» στους ελέγχους των ισολογισμών της εταιρείας.

Η υγεία είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα και χρειαζόμαστε εμβόλιο και θεραπείες που θα είναι οικονομικά και διαθέσιμα σε όλους και παντού, τονίζει σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Ο HIV πρόσθεσε μολύνει ακόμη 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, ενώ σκοτώνει 690.000 απ’ αυτούς.

Με κόκκινο χρώμα φωταγωγείται απόψε το σιντριβάνι της Ομόνοιας , με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα AIDS. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων που έχει στόχο να θυμίσει σε όλους μας την ανάγκη να εξοικειωθούμε με το τεστ HIV. Η Μάγδα Μπουλούκου θα μας πει περισσότερα…

Αποκλειστική ευθύνη των Δήμων είναι η συντήρηση αλλά και το κλάδεμα των δέντρων στους δρόμους και στα δημοτικά πάρκα. Αυτό είναι το «δια ταύτα» της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας , με βάση την οποία επικυρώθηκε προηγούμενη απόφαση από Διοικητικό Εφετείο δικαιώνοντας την οικογένεια 57χρονου μικροπωλητή ο οποίος βρήκε το θάνατο όταν κατέπεσε στο κεφάλι του μεγάλο κλαδί, κατά τη διάρκεια υπαίθριας εκδήλωσης.

Αυξημένες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμοί Κελσίου – 13 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα