back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Δυο νεκροί και πολλοί τραυματίες στην Τριερ της Γερμανίας από αυτοκίνητο που έπεσε στο πλήθος με μεγάλη ταχύτητα. Ο οδηγός, του έχει συλληφθεί από την Αστυνομία, ενώ δεν έχουν γίνει σαφείς λεπτομέρειες του περιστατικού. Οι Αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

H ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος κατά 10,1%, για να αναπτυχθεί 0,9% το 2021 και 6,6% το 2022, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ στην έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας (OECD Economic Outlook), την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Ο ΟΟΣΑ επισημαίνει ότι η ανεργία θα ανέλθει στα προ της κρίσης επίπεδα, καθώς τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης έχουν περιορίσει τις απώλειες θέσεων εργασίας.

Την Παρασκευή οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού, εν όψει και της περιόδου των εορτών των Χριστουγέννων. Παρά την μείωση των κρουσμάτων που καταγράφεται σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, οι ειδικοί προτείνουν παράταση του lockdown διατηρώντας τις επιφυλάξεις τους και καθιστώντας σαφές ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Tην έκτακτη σύγκληση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να κληθούν προς εξέταση ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Σωτήρης Τσιόδρας, ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σχετική επιστολή γίνεται αναφορά στο σύστημα καταγραφής του κρουσμάτων covid όπως αυτή παρουσιάστηκε σε τρεις εφημερίδες που θέτουν – όπως επισημαίνεται – ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα, ιδίως σε σχέση με την επιστημονική δεοντολογία, την πολιτική αξιοπιστία και την τήρηση της νομιμότητας.

«Πέρα από τις διαψεύσεις για τα δημοσιεύματα για την αξιοπιστία των στοιχείων, υπάρχει μία έρευνα που είναι σε εξέλιξη και περιμένουμε τα αποτελέσματά της», επισήμανε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Διέψευσε κατηγορηματικά τα περί “διπλών βιβλίων” στην καταγραφή των δεδομένων του κορονοϊού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ κάνοντας λόγο για “απελπισία αντιπολιτευτική”, που προσπαθεί να διαρρήξει το πιο σημαντικό, την εμπιστοσύνη.

Δεν έχουμε πλήρη γνώση για την κατανομή των κρουσμάτων και αυτό είναι επικίνδυνο, ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ η καθηγήτρια Ιατρικής, Αθηνά Λινού.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός μεταφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος νοσηλεύεται από την Κυριακή με κορονοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, εισήχθη στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους.

Με προσωπικό από άλλες περιοχές, που δεν είναι τόσο επιβαρυμένες θα ενισχυθεί το νοσοκομείο της Κατερίνης είπε ο υφυπουργός Υγείας Βασιλης Κοντοζαμάνης ο οποίος συνομίλησε με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. «Οι επόμενες μέρες είναι πάρα πολύ κρίσιμες», είπε ο υφυπουργός, απευθύνοντας έκκληση προς όλους για την τήρηση των μέτρων ειδικά στη Β. Ελλάδα. Η τήρηση των μέτρων και η μείωση στην πίεση του συστήματος υγείας είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν την άρση του lockdown», κατέληξε. Αντιδρά στις μετακινήσεις η ΠΟΕΔΗΝ

Στην αναζήτηση ελληνικής ή ξένης εταιρείας που θα έχει την οικονομική δυνατότητα μαζικής παραγωγής του πρώτου ελληνικού rapid test βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά από την επιτυχή συνεργασία 10 διαφορετικών φορέων με το Δημόσιο, για τη δημιουργία του πρώτου ελληνικού γρήγορου τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού. Αυτό τόνισε μιλώντας στον 984 ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας.

Εντός του Δεκεμβρίου οι αξιολογήσεις για τις εγκρίσεις των εμβολίων των Pfizer και Moderna ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων μετά το σχετικό αίτημα που κατέθεσαν νωρίτερα οι δυο εταιρείες. Τα τελικά αποτελέσματα της τρίτης φάσης δοκιμών του εμβολίου τους κατά του Covid-19 είχαν δείξει αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 95% χωρίς να έχει προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.

Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει ο 5ος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής. Εν τω μεταξύ, ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ το ποσό που θα διατεθεί μέσω του 4ου κύκλου. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, συμμετείχαν 448.203 επιχειρήσεις ενώ ήδη έχουν καταβληθεί 1,53 δισ.

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ανοιχτή σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι. Έκανε λόγο για άρνηση της Ελλάδας να προσέλθει σε διάλογο απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η εκτίμησή του για τη στάση της Ελλάδας μετά την απόσυρση του Oruc Reis.

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενόψει της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 10 – 11 Δεκεμβρίου, συμμετείχε έλληνας πρωθυπουργός και οι ομόλογοί του της Σλοβενίας και της Σλοβακίας. Στην ατζέντα της Συνόδου και οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας.

Σε εξέλιξη η Σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ με τη συμμετοχή και του Νικου Δενδια.

Ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης του HIV, που διασφαλίζει ότι όλοι, ανεξαιρέτως, οι πολίτες μπορούν να έχουν πλέον δυνατότητα πρόσβασης στη φροντίδα χωρίς διακρίσεις, ανακοινώνει ο Δήμος Αθηναίων με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα AIDS. Δωρεάν εξέταση χωρίς ραντεβού, με άμεσο αποτέλεσμα σε 1 λεπτό, σε όλα τα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης. Περισσότερες πληροφορίες στο www.athina984.gr. Στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας, ο Δήμος Αθηναίων θα φωταγωγήσει το σιντριβάνι της Ομόνοιας με κόκκινο χρώμα .

Αυξημένες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμοί Κελσίου – 13 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα