back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμού μεταφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος νοσηλεύεται από την Κυριακή με κορονοϊό στον Ευαγγελισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, εισήχθη στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη.

Ένα βήμα πιο κοντά στη διάθεση του εμβολίου τους βρίσκονται οι εταιρείες Pfizer και BionNTech οι οποίες υπέβαλαν αίτημα στον ευρωπαϊκό ρυθμιστή φαρμάκων για έγκριση του εμβολίου τους κατά του COVID-19.

Οι παραγγελίες των εμβολίων που έχουν γίνει από την χώρα μας είναι αρκετές ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού αν το επιθυμεί, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Διαβεβαίωσε ότι όταν το εμβόλιο έρθει, θα είναι ασφαλές και αποτελεσματικό ενώ ενημέρωσε ότι έχουν γίνει 25 εκατ. παραγγελίες και πως αν χρειαστεί θα γίνουν και άλλες.

Αναφερόμενος στην εστίαση την χαρακτήρισε «δύσκολη εξίσωση», ξεκαθαρίζοντας ότι ακόμη και όταν ανοίξει, δεν θα υπάρχει νυχτερινή διασκέδαση και δυνατότητα για όρθιους.

Επιφυλάξεις ωστόσο για το άνοιγμα της εστίασης διατυπώνονται από τους επαγγελματίες του χώρου. «Είναι καταστροφικό να ανοίξει η εστίαση και σε 10-15 ημέρες να ξανακλείσει επεσήμανε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς.

Την Παρασκευή αναμένονται οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού, εν όψει και της περιόδου των εορτών των Χριστουγέννων. Παρά την μείωση των κρουσμάτων που καταγράφεται σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, οι ειδικοί προτείνουν παράταση του lockdown διατηρώντας τις επιφυλάξεις τους και καθιστώντας σαφές ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Χθες ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, αλλά με δεδομένα”.

Την ίδια ώρα ανησυχητικά μεγάλος, για την αντοχή του συστήματος υγείας παραμένει ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Συνολικά 600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 85 άνθρωποι. Ωστόσο κάτω από το 1 έπεσε ο δείκτης μεταδοτικότητας RT σε ολόκληρη την επικράτεια.

Την δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης περιέγραψε μιλώντας στο ΟΠΕΝ ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « Δεν λέει να κοπάσει αυτό το κύμα. Ακόμα και το βράδυ, γίνεται μεγάλος αγώνας να βρεθεί μία κλίνη εντατικής».

Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, επισκέπτεται σήμερα κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Υγείας με επικεφαλής τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη με κομβικό ρόλο στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Δεν έχουμε πλήρη γνώση για την κατανομή των κρουσμάτων και αυτό είναι επικίνδυνο. Με ανησυχεί η ανακρίβεια των μολύνσεων. Υπάρχει επιστημονική ανεπάρκεια» ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ η καθηγήτρια Ιατρικής, Αθηνά Λινού. «Με ανησυχεί που δεν γνωρίζω που βρίσκονται οι εστίες διασποράς» εξήγησε διευκρινίζοντας ότι μπορεί τα ενεργά κρούσματα στη χώρα να είναι 25.000 ή και περισσότερα. Θα έπρεπε είπε να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία που αφορούν στα test».

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορταζ του ΣΙ ΕΝ ΕΝ έγγραφα που διέρρευσαν από την Κίνα δείχνουν ότι η χώρα στα πρώτα στάδια της πανδημίας του κορονοϊού ανέφερε λιγότερα κρούσματα από τα πραγματικά, ακόμη και λιγότερα από τα μισά, καθώς υποτιμούσε τη σοβαρότητα του ιού και απέτυχε να εντοπίσει γρήγορα νέες μολύνσεις.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη όταν 16χρονος εξέπνευσε μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας λίγο πριν από τις 11 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες πυροσβέστες αφού έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο εντόπισαν νεκρό το ανήλικο αγόρι, το οποίο είχε κινητικά προβλήματα.

Να σημειωθεί ότι η πολυκατοικία εκκενώθηκε ενώ απεγκλωβίστηκε μία μητέρα με το παιδί της από τον τέταρτο όροφο.

Η προετοιμασία ενόψει της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 10 – 11 Δεκεμβρίου, στην ατζέντα του οποίου βρίσκονται και οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, ήταν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel ους στην οποία συμμετείχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki, της Σλοβενίας, Janez Janša και της Σλοβακίας, Igor Matovič.

Περιζήτητο έχει γίνει το επάγγελμα του delivery την περίοδο της καραντίνας. Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, λόγω των αυξημένων παραγγελιών που παρατηρούνται τις βραδινές ώρες, κυρίως μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας, προχώρησαν σε ενίσχυση του προσωπικού διανομέων φαγητού. Περισσότερα από τον Κώστα Κορέλλη…

Καιρός: Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας. Συννεφιά με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Αττική. 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα