back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Το Βήμα της Κυριακής’ και της ‘Δημοκρατίας’ πού αφορούσαν σε καταγγελίες περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων με κορονοϊό από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκο Ορνεράκη ο οποίος θα μελετήσει τα δημοσιεύματα και θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών καθώς και αν έχουν τελεστεί τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα από συγκεκριμένα πρόσωπα .

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας αρνείται πάντως, ότι εφαρμόζεται διπλός τρόπος καταγραφής κρουσμάτων και επιμένει ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται καθημερινά στην “Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό» είναι έγκυρα και αξιόπιστα.

Παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα ξεκινά από στιγμή σε στιγμή η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μετά και τη συζήτηση που έχει προκαλέσει το σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων της πανδημίας.

Να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα πρακτικά της Επιτροπής των λοιμωξιολογων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. «Οτιδήποτε άλλο συνιστά ομολογία ενοχής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Ερώτηση για το θέμα κατέθεσε ο Ανδρέας Ξανθός.

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε στη ΒΟΥΛΗ και η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καταλογίζει στον πρωθυπουργό κυβερνητικές ευθύνες που οδήγησαν – όπως υποστηρίζει- στο επιθετικό δεύτερο κύμα της πανδημίας.

1044 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιτήρησης από τον ΕΟΔΥ. 85 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωη τους και 600 νοσηλεύονται δια σωληνωμένοι .

Τα εμβόλια που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον covid 19 θα είναι απολύτως ασφαλή, διαφορετικά δεν θα υπάρξει αδειοδότηση, ξεκαθάρισε αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Νωρίτερα, η φαρμακευτική εταιρεία Moderna δήλωσε ότι πρόκειται να καταθέσει αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου της κατά του COVID-19 σε ΗΠΑ και Ευρώπη καθώς τα τελικά αποτελέσματα από τις δοκιμές επιβεβαιώνουν αποτελεσματικότητα που φθάνει το 94%. Η Pfizer έχει ήδη καταθέσει αίτηση για επείγουσα έγκριση.

Στον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα βγει σταδιακά από την καραντίνα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αν και ο κ Μητσοτάκης χαρακτήρισε οριακά καλύτερη την κατάσταση -καθώς υπάρχει μείωση στα κρούσματα αλλά και ενδείξεις ότι σταδιακά μειώνεται η πίεση στο ΕΣΥ- τόνισε ότι η άρση του LOCKDOWN θα γίνει με δεδομένα και όχι με ημερομηνίες.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «τα πρώτα εμβόλια θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα πριν από τα τέλη του έτους». «Ο στόχος είπε είναι συγκεκριμένος: όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο».

Εξήλθε από το Νοσοκομείο σήμερα στις 15:45, μετά από νοσηλεία δώδεκα ημερών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από όλους να τηρήσουν ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμοδίων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας και ευχαρίστησε τους γιατρούς και όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων «που θυσιάζουν κάθε έννοια του εγώ τους για να προστατεύσουν την υγεία και για να διασώσουν την ζωή όλων μας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Πράσινο φως για την εκταμίευση επιστροφών κερδών από τα κέρδη ελληνικών ομολόγων ύψους 767 εκατ. ευρώ έδωσε το Eurogroup το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης αναγνώρισαν μεταξυ άλλων πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή του νέου πτωχευτικού δικαίου, επισημαίνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα να συνεχιστούν αλλά και να αντιμετωπιστούν επιτυχώς κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας όπως η δευτερογενής νομοθεσία του νέου πτωχευτικού πλαισίου, τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα και αποτελεσματική διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου ανάκαμψης.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το ΑΣΕΠ που προβλέπει αλλαγές στο καθεστώς προσλήψεων στο Δημόσιο θα κάνει «ποδαρικο» στη Βουλή το νέο έτος. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου έκανε λόγο για εμβληματική μεταρρύθμιση και ανέφερε ότι θα είναι το πρώτο που θα ψηφιστεί το 2021 και συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου.

Την έλλειψη προόδου στα ζητήματα που απασχολούν τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, επεσήμανε σε δηλώσεις της η Αγκελα Μέρκελ. «Τα πάντα είναι στο τραπέζι», είχε δηλώσει προγενέστερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επί θεμάτων εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο.

Και ο καιρός…

Τοπικές βροχές αύριο στην Αττική κυρίως τις πρωινές ώρες. Θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμοί Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα