back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιχείρηση “νυχτερινή καθαριότητα” – Τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων απομάκρυναν χιλιάδες αφίσες

Διαβάστε επίσης

Τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου Αθηναίων εκμεταλλεύονται την περίοδο της καραντίνας και της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ και με στοχευμένες επιχειρήσεις που γίνονται τις βραδινές ώρες απομάκρυναν χιλιάδες αφίσες από κεντρικά σημεία της πόλης. 

«Η αδιάκοπη και επίμονη δουλειά στους δρόμους της Αθήνας θα συνεχιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, με πολυεπίπεδες ενέργειες και πρωτοβουλίες», δήλωσε στον 9.84 ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Νίκος Αβραμίδης.
Συγκεκριμένα, ο καθαρισμός από αφίσες που υπήρχαν σε τοίχους και κολόνες πραγματοποιήθηκε σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Ενδεικτικά να αναφέρουμε την  Εμμανουήλ Μπενάκη (από Σόλωνος & πάνω), τις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Ιπποκράτους,  Σόλωνος, την Πατησίων (από Λ. Αλεξάνδρας έως Ιερό Ναό Αγ. Βαρβάρας),την  Αχαρνών (όλη η δεξιά πλευρά από Μάρνης έως τέρμα), την Λ.Αλεξάδρας (όπου υπήρχε πρόβλημα – Φειδιππίδου), αλλά και σε πολλά άλλα σημεία.

Τα συγκεκριμένα σημεία ήταν καλυμμένα από αφίσες που οι εργαζόμενοι του τμήματος ειδικών εργασιών αφαίρεσαν με την βοήθεια των νέων σύγχρονων πλυστικών μηχανημάτων  τα οποία εκτοξεύουν νερό με πίεση έως και 350 bar.
Με τον τρόπο αυτό αφαιρέθηκαν ακόμα και αυτές που σκέπαζαν για πολύ καιρό τους τοίχους της πόλης, χωρίς να προκληθεί ζημιά στην επιφάνεια που  ήταν κολλημένες.
Εκτός από το κέντρο της πρωτεύουσας ανάλογες δράσεις έχουν προγραμματιστεί και σε γειτονιές στις επτά Δημοτικές Κοινότητες που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την αφισορύπανση σε πολυσύχναστα σημεία τους με στόχο να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα