back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας από τον Δήμο Αθηναίων και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Μια σειρά πρωτοβουλιών που ενισχύουν σε βάθος την συνεργασία και τη διασύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος με την αγορά εργασίας και την επιχειρηματικότητα με την τοπική αυτοδιοίκηση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Μπουραντώνης.

Πρόκειται για στοχευμένες δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, πρακτικής άσκησης, κατάρτισης και ενημέρωσης, που συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός δημιουργικού πλαισίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αθηναίων και ΟΠΑ και εφοδιάζουν τους εργαζόμενους με δεξιότητες και γνώσεις, ώστε να σταθούν με αξιώσεις στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα συνεργασίας περιλαμβάνει:

Πρακτική άσκηση των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον Δήμο Αθηναίων, είτε επιδοτούμενη από το ΕΣΠΑ ή με συμμετοχή του Δήμου στο ιδιωτικό έργο, ή με διμερείς συμβάσεις.

Συνδιοργάνωση Δράσεων Ακαδημαϊκού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ – ΟΠΑ) υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Ο Δήμος Αθηναίων θα παραχωρεί ένα χώρο ιδιοκτησίας του, όπως η Τεχνόπολη, ως μορφή χορηγίας προς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συνδιοργάνωση Ημερίδας για την Επιχειρηματικότητα. Ενδεικτικά: “Ημέρες Καριέρας για νεοφυείς επιχειρήσεις”, “Διοργάνωση -παρουσίαση Διαγωνισμών Καινοτομίας”.

Συνεργασία για τον αγώνα δρόμου ΟΠΑRun που οργανώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ετησίως στην περιοχή του Πεδίου του Άρεως με συνδιοργανώτρια αρχή την Περιφέρεια Αττικής, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων

Δόμηση μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στοχευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τις υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου Αθηναίων (π.χ. διοίκηση ανθρώπινου προσωπικού, διασφάλιση ποιότητας, στρατηγικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός, κλπ).

Συνεργασία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και σε προγράμματα ανακύκλωσης χαρτιού που απορρίπτει το Πανεπιστήμιο.

«Σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά της εργασίας και το αντίστροφο. Είναι σημαντικό η εκπαίδευση να αποκτήσει περισσότερα στοιχεία από την πραγματική αγορά και τις συνθήκες εργασίας αλλά και η εργασία να πλαισιωθεί από περισσότερη γνώση και εξειδίκευση. Αυτή η συνεργασία καθιστά συμμάχους ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη και τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Εγκαινιάζουμε μία σημαντική, κοινή πορεία για να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις στο μέλλον, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης αλλά, κυρίως των νέων ανθρώπων» τόνισε μετά την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης τόνισε ότι «η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, σηματοδοτεί την ανάπτυξη μιας δημιουργικής και στενής συνεργασίας μέσω κοινών δράσεων που θα αποφέρουν πολλαπλά οφέλη τόσο για τον Δήμο Αθηναίων όσο και για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα