back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Σε τροχιά lockdown η Θεσσαλονίκη. Τις εισηγήσεις της για νέα μέτρα ετοιμάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ μετά το νέο ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων κορωνοιού. Στο επίκεντρο είναι η επιδημιολογική κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη συμπρωτεύουσα, όπου καταγράφηκαν 385 κρούσματα.

Στην πόλη εκτάκτως ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μαζί με κλιμάκια του Οργανισμού. Θα έχει συναντήσεις το μεσημέρι με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν δωρεάν rapid τεστ στη Νέα Παραλία, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού 4 περνούν από τις 6 το πρωί οι νομοί Ιωαννίνων και Σερρών, μαζί με Καστοριά και Κοζάνη.

Επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν επίσης η Νάξος και η Ροδόπη, περνώντας από το «κίτρινο» στο «πορτοκαλί».

Στην Αττική ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανέρχεται σε 419.

Αυξήθηκαν στους 108 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Άλλοι 10 άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο. 603 συνολικά οι θάνατοι.

«Η αποφυγή ενός νέου ολικού lockdown θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από τη συμπεριφορά όλων μας», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας ότι οι συνέπειες στην οικονομία θα είναι τραγικές.

Κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Αντί για έκτακτο πλάνο ενίσχυσης του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις και μαζικά τεστ για τους πολίτες, τελικά ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικά σποτ, τα οποία εκ του νόμου θα μπορούσαν να είναι δωρεάν, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Γενικό lockdown στη Γαλλία από την Παρασκευή κα τουλάχιστον ως την 1η Δεκεμβρίου.

Θα κλείσουν μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία καθώς και οι κρατικές υπηρεσίες για το κοινό.

Οι Γάλλοι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο για ιατρικούς λόγους, για εργασία ή για άσκηση μίας ώρας ημερησίως, ενώ θα πρέπει να φέρουν μαζί τους έγγραφο που να αιτιολογεί τις μετακινήσεις τους.

Η διαφορά με την καραντίνα της περασμένης άνοιξης είναι ότι τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Τις ανακοινώσεις έκανε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Εμμανουέλ Μακρόν,τονίζοντας ότι το δεύτερο κύμα του κορωνοιού θα είναι χωρίς αμφιβολία φονικότερο από το πρώτο.

Οι αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν 244 νέα θύματα και περισσότερα από 36.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Μερικό «lockdown» στη Γερμανία από τη Δευτέρα και έως το τέλος του μήνα ανακοίνωσε η Άγγελα Μέρκελ, καλώντας τους πολίτες σε μια «μεγάλη εθνική προσπάθεια».

Θα κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις εστίασης, παρέχοντας μόνο υπηρεσίες delivery. Σχολεία, παιδικοί σταθμοί, επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου θα λειτουργούν, ενώ θα επιτρέπεται η συνάντηση έως δέκα ατόμων και το πολύ από δύο νοικοκυριά.

Το κόστος των μέτρων για τη Γερμανία ανέρχεται σε 7-10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης, για τον κορωνοιό. Τα κρούσματα θα αυξηθούν πολύ τις επόμενες 2-3 εβδομάδες εκτίμησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, και κατέθεσε οκτώ νέες προτάσεις, ανάμεσά τους τη διάθεση 100 εκ. ευρώ για γρήγορα και αποτελεσματικά test.

Συνεδριάζει στις 11 το πρωί το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που φέρνει έξι μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας και τη λειτουργία των συνδικάτων. Προβλέπει αναπροσαρμογή του χρόνου έναρξης και λήξης του οκταώρου, με συμφωνία εργαζόμενου και εργοδότη, καθιέρωση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας, ψηφιοποιημένο μητρώο για τα συνδικάτα και κήρυξη απεργιών με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων θα έχει σήμερα ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Μηνύματα των Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

“Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν πολεμήσει από κοινού για την υπεράσπιση της ελευθερίας σε πολλούς πολέμους ενάντια στην τυραννία και τον κομμουνισμό”, τονίζει με ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος.

“Οι Έλληνες ενέπνευσαν τον ελεύθερο κόσμο και αυτό το θαρραλέο πνεύμα παραμένει ζωντανό έως σήμερα” έγραψε στο τουίτερ ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 6 το πρωί στη Φιλαδέλφεια, που συγκλονίζεται τις τελευταίες δύο νύχτες από λεηλασίες και ταραχές, τις οποίες πυροδότησε ο θάνατος Αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά. Στην πόλη αναμένεται να αναπτυχθούν και δυνάμεις της εθνοφρουράς.

Νωρίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ επέρριψε την ευθύνη για τη βία που έχει ξεσπάσει στη δημοτική αρχή που προέρχεται από το δημοκρατικό κόμμα.

ΚΑΙΡΟΣ Ε

Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και σήμερα στην Αττική, με βελτίωση το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 23 βαθμοί Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα