back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Covid 19 -Τουρκία: Η Τουρκία έσπασε το φράγμα των 10.000 νεκρών

Διαβάστε επίσης

Η Τουρκία έσπασε το φράγμα των 10.000 νεκρών σε σχέση με την πανδημία του νέου κορονοϊού με 77 νέους θανάτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Η επιδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 10.027 ανθρώπους μεταξύ των 368.513 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στη χώρα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δημοσίευσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

Ο αριθμός των μολύνσεων βρίσκεται σε ανοδική πορεία εδώ και αρκετές εβδομάδες στην Τουρκία, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη.

«Το επίκεντρο του ιού βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Φαχρετίν Κότζα, διευκρινίζοντας πως «τέσσερις στους 10 πολίτες που διαγνώστηκαν θετικοί» στον ιό, στο σύνολο της χώρας, εντοπίζονται σε αυτήν την πόλη.

Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 62% σε διάστημα μίας εβδομάδας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον υπουργό.

«Εάν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε την πανδημία στην Κωνσταντινούπολη, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη», τόνισε ο ίδιος.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, εντούτοις, δεν ανακοίνωσε ιδιαίτερα μέτρα εκτός του να απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες του να περιορίσουν «τις μετακινήσεις τους και τις επαφές τους» κατά 30% και να ενθαρρύνει τους εργοδότες να εφαρμόσουν την τηλεργασία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα