back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Γενικό lockdown στη Γαλλία από μεθαύριο Παρασκευή και τουλάχιστον ως την 1η Δεκεμβρίου. Τα νέα μέτρα παραπέμπουν στην καραντίνα της περασμένης άνοιξης. Αυτή τη φορά τα περισσότερα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, όμως τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείσουν.

Την ανακοίνωση έκανε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Εμμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι η κατάσταση με την επιδημία κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου καθώς η νόσος κυκλοφορεί ταχύτερα από ό,τι είχε προβλεφθεί. Ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν θα ακολουθήσει ποτέ τη στρατηγική της ανοσίας της αγέλης, καθώς θα κατέγραφε τουλάχιστον 400.000 επιπλέον θανάτους σε λίγους μήνες.

Μερικό «lockdown» στη Γερμανία από τη Δευτέρα και έως το τέλος του μήνα ανακοίνωσε η Άγγελα Μέρκελ, καλώντας τους πολίτες σε μια «μεγάλη εθνική προσπάθεια».

Θα κλείσουν όλες οι επιχειρήσεις εστίασης, παρέχοντας μόνο υπηρεσίες delivery. Σχολεία, παιδικοί σταθμοί, επιχειρήσεις χονδρικού και λιανικού εμπορίου θα λειτουργούν, ενώ θα επιτρέπεται η συνάντηση έως δέκα ατόμων και το πολύ από δύο νοικοκυριά. Στα ξενοδοχεία δεν θα επιτρέπεται η διανυκτέρευση τουριστών από το εξωτερικό, παρά μόνο για έκτακτες περιπτώσεις. Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνονται οι αγώνες της Bundesliga.

Το κόστος των μέτρων για τη Γερμανία ανέρχεται σε 7-10 δισεκατομμύρια ευρώ.

Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων κορωνοιού. Έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών για την επιδημιολογική κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, όπου καταγράφηκαν 385 κρούσματα.

Στη Θεσσαλονίκη μετέβη εκτάκτως ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μαζί με κλιμάκια του Οργανισμού. Θα έχει συναντήσεις αύριο το μεσημέρι με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσουν δωρεάν rapid τεστ στη Νέα Παραλία, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Στην Αττική ο αριθμός των σημερινών κρουσμάτων ανέρχεται σε 419.

Αυξήθηκαν στους 108 οι διασωληνωμένοι ασθενείς. Άλλοι 10 άνθρωποι κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο. 603 συνολικά οι θάνατοι.

Στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού 4 περνούν από τις 6 το πρωί οι νομοί Ιωαννίνων και Σερρών, μαζί με Καστοριά και Κοζάνη.

Επίπεδο συναγερμού ανεβαίνουν επίσης η Νάξος και η Ροδόπη, περνώντας από το «κίτρινο» στο «πορτοκαλί».

Κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις κυβερνητικές αποφάσεις. Αντί για έκτακτο πλάνο ενίσχυσης του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις και μαζικά τεστ για τους πολίτες, τελικά ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικά σποτ, τα οποία εκ του νόμου θα μπορούσαν να είναι δωρεάν, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη τώρα,

Στην Ισπανία, αυξήθηκαν κατά σχεδόν 20.000 τα ημερήσια κρούσματα, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τις 35.000.

Στην Ιταλία, οι νέες μολύνσεις αγγίζουν τις 25.000. Οι θετικοί στον ιό ξεπερνούν πλέον τους θεραπευμένους.

Η Τουρκία έσπασε το φράγμα των 10.000 νεκρών, με 77 νέους θανάτους. Στην Κωνσταντινούπολη τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 62% σε μία εβδομάδα.

Την ταξιδιωτική προειδοποίησή του για ολόκληρη την Τουρκία επαναφέρει σε ισχύ το Βερολίνο στις 9 Νοεμβρίου, ακυρώνοντας τις εξαιρέσεις που είχαν αποφασιστεί τον Αύγουστο για βασικές τουριστικές περιοχές.

Η Πορτογαλία υιοθετεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στο δρόμο, καθώς καταγράφει ρεκόρ κρουσμάτων καθημερινά.

Σε αυτοπεριορισμό τέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού στο στενό επαγγελματικό του περιβάλλον.

Έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ αύριο το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης, για τον κορωνοιό. Τα κρούσματα θα αυξηθούν πολύ τις επόμενες 2-3 εβδομάδες εκτίμησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, και κατέθεσε οκτώ νέες προτάσεις, ανάμεσά τους τη διάθεση 100 εκ. ευρώ για γρήγορα και αποτελεσματικά test.

Οργή στην Τουρκία για το σκίτσο του Charlie Hebdo που σατιρίζει τον Ταγίπ Ερντογάν. Η Άγκυρα κάλεσε για εξηγήσεις τον Γάλλο επιτετραμμένο, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Εν μέσω της σφοδρής αντιπαράθεσης, η Γαλλία επιμένει στην επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Αδέλφια ηλικίας 15 και 13 χρονών είναι τα δύο θύματα του τραγικού δυστυχήματος με αλεξίπτωτο στη θαλάσσια περιοχή της Λίνδου στη Ρόδο. Αδελφός τους είναι και ο τρίτος νεαρός που επέβαινε στο αλεξίπτωτο και δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο του νησιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη από τους λιμενικούς ο υπεύθυνος για τη λειτουργία των θαλασσίων σπορ και ο χειριστής του ταχύπλοου, οι οποίοι θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο δημοσιογράφος και πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης. Yπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ, συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης, ενώ ήταν επίσης στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού. Τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα και οι θεωρητικές αναζητήσεις, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συλλυπητήριο μήνυμά του.

ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και αύριο στην Αττική, με βελτίωση το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 23 βαθμοί Κελσίου – 16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα