back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Με μέτρα προστασίας και χωρίς παρελάσεις ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου. “Το πιο λακωνικό και ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας αποτελείται από δύο συλλαβές, ΟΧΙ”, ανέφερε στο μήνυμά του ο πιλότος της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 “Ζευς” της Πολεμικής Αεροπορίας. “Σήμερα, σε δύσκολες συνθήκες, εν μέσω πανδημίας και έντασης στο Αγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, το έπος του ’40 είναι ένα πρότυπο ομοψυχίας, ενότητας και εθνικής αυτοπεποίθησης”, δήλωσε η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από τη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού.

…Την ανάγκη επιστράτευσης των ίδιων αρετών “που έκαναν την Ελλάδα μεγάλη και τότε” για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δήλωσή του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός, από τη Σούδα Χανίων, όπου βρέθηκε για να επισκεφθεί το πλήρωμα του υποβρυχίου “Κατσώνης”, ανέφερε ότι και σήμερα πρέπει να επιστρατεύσουμε “την εθνική ενότητα, το υψηλό φρόνημα, την αίσθηση αλληλεγγύης, για να αντιμετωπίσουμε τις διπλές προκλήσεις της αμφισβήτησης της κυριαρχίας μας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά και τη μεγάλη πρόκληση της αντιμετώπισης της πανδημίας”.

…”Το παλλαϊκό ΟΧΙ των Ελλήνων στο φασισμό του Μουσολίνι και στο ναζισμό του Χίτλερ, η συνέχειά του με το έπος της εθνικής αντίστασης, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, και τις άλλες πατριωτικές οργανώσεις, μας κάνουν περήφανους για τις ρίζες μας”, σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. “Ο αγώνας του λαού μας για την ελευθερία είναι ταυτισμένος με τα μεγάλα ΟΧΙ στην υποδούλωση, τον φασισμό, την καταπίεση, τον αυταρχισμό”, τονίζει η Φώφη Γεννηματά. “Ογδόντα χρόνια μετά, τα συμπεράσματα αυτής της ηρωικής περιόδου, της πάλης του ελληνικού λαού, μπορούν να εμπνεύσουν τους σημερινούς αγώνες”, σημειώνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. “Ευγνώμονες για τη μνήμη που μας φωτίζει. Χρόνια πολλά Ελλάδα μας”, αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα.

Στους 598 οι θάνατοι στη χώρα μας από επιπλοκές του κορονοϊού, καθώς άλλοι 5 ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες ώρες. Αρνητικά τα 59 τεστ που έγιναν χθες και σήμερα στο γραφείο της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, και των συνεργατών της. Επίσης αρνητικά ήταν όλα τα τεστ που έγιναν σε επαφές που είχε συναντήσει τις προηγούμενες ημέρες. Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε όλη τη χώρα για την τήρηση των νέων περιοριστικών μέτρων. Χθες, βεβαιώθηκαν συνολικά 6 παραβάσεις λειτουργίας καταστημάτων, 238 για μετακίνηση σε απαγορευμένες ώρες και 1.355 για μη χρήση μάσκας.

…Στο μεταξύ, ελέγχους και πρόστιμα στους εργοδότες που παραβιάζουν τα μέτρα στήριξης των ευπαθών ομάδων εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα ως προς την οργάνωση του τόπου και του τρόπου εργασίας, προβλέπει κοινή απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών. Οι έλεγχοι διενεργούνται από την Επιθεώρηση Εργασίας και σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και δεν έχει ληφθεί μέριμνα εκ μέρους του εργοδότη για την υγειονομική προστασία του.

Tη σύλληψη του πλοιάρχου του Maersk Launceston για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, μετά το πρωτοφανές ναυτικό ατύχημα που σημειώθηκε χθες το πρωί, με αποτέλεσμα να κοπεί στα δύο το ναρκαλιευτικό “Καλλιστώ”, διέταξε ο Εισαγγελέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κυβερνήτης του “Καλλιστώ” φέρεται να κατέθεσε ότι επιχείρησε τρεις φορές να ενημερώσει το εμπορικό πλοίο με το οποίο βρισκόταν σε παράλληλη πορεία, αλλά δεν υπήρξε απόκριση.

Παρέμβαση της τουρκικής εισαγγελίας για το σατιρικά σκίτσο του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo κατά του Ταγίπ Ερντογάν που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Άγκυρας,. “Καταδικάζουμε σθεναρά τη δημοσίευση που αφορά τον Πρόεδρό μας, διότι δεν επιδεικνύει κανένα σεβασμό προς οποιαδήποτε πίστη, προς οτιδήποτε ιερό, σε οποιαδήποτε αξία”, είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

…Στο μεταξύ, απαντώντας στο αίτημα Μακρόν για έγκριση μέτρων κατά της Τουρκίας κατά την επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ξεκαθάρισε ότι η Ένωση θα αξιολογήσει τη συμπεριφορά της Τουρκίας πριν από το τέλος του έτους. Παράλληλα, χαρακτήρισε “απαράδεκτα” τα σχόλια του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον του Γάλλου Προέδρου. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τον κορoνοϊό, σημείωσε ότι πρόκειται για “μαζικό κύμα”, προσθέτοντας ότι “ο ιός δεν έχει εμφανίσει όλα του τα μυστήρια”. Αναφορικά με το εμβόλιο, ο κ. Μισέλ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα είναι διαθέσιμο πριν από το τέλους του έτους ή αρχές του 2021.

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν από την κακοκαιρία “Κίρκη” στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr κατέγραψε τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στα Σφακιά Χανίων όπου έπεσαν 34 χιλιοστά βροχής. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου – 19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα