back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Με μέτρα προστασίας και χωρίς παρελάσεις ο γιορτάζεται σήμερα η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

«Το πιο λακωνικό και ηχηρό μήνυμα της παγκόσμιας ιστορίας αποτελείται από δύο συλλαβές, ΟΧΙ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το μήνυμα του πιλότου της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 “Ζευς” της Πολεμικής Αεροπορίας, για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου.

«Σήμερα, σε δύσκολες συνθήκες, εν μέσω πανδημίας και έντασης στο Αγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, το έπος του ’40 είναι ένα πρότυπο ομοψυχίας, ενότητας και εθνικής αυτοπεποίθησης», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού για την εθνική επέτειο του “ΟΧΙ” και σημείωσε πως «η ιστορία μας διδάσκει ότι η πατρίδα μας δυναμώνει και υπερβαίνει κάθε εμπόδιο, όταν είναι ενωμένη».

«Το παλλαϊκό ΟΧΙ των Ελλήνων στο φασισμό του Μουσολίνι και στο ναζισμό του Χίτλερ, η συνέχειά του με το έπος της εθνικής αντίστασης, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, και τις άλλες πατριωτικές οργανώσεις, μας κάνουν περήφανους για τις ρίζες μας. Και μας παροτρύνουν να θυμόμαστε και να τιμούμε τους νέους με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες, και που έδωσαν τα πάντα, ακόμα και τη ζωή τους, για τη χιλιάκριβη τη λευτεριά» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά» τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής στο μήνυμά της για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο αγώνας του λαού μας για την ελευθερία είναι ταυτισμένος με τα μεγάλα ΟΧΙ στην υποδούλωση, τον φασισμό, την καταπίεση, τον αυταρχισμό, επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά. σημειώνοντας ότι «η ελληνική ψυχή, που σφράγισε το αλβανικό έπος και την Αντίσταση, μας καλεί σήμερα να υψώσουμε ξανά το ανάστημά μας, απέναντι στις νέες απειλές.

«80 χρόνια μετά, τα συμπεράσματα αυτής της ηρωικής περιόδου, της πάλης του ελληνικού λαού, μπορούν να εμπνεύσουν τους σημερινούς αγώνες.

Να φωτίσουν την ανάγκη για λαϊκή ενότητα, απέναντι σε μια ψευδεπίγραφη «εθνική ομοψυχία», που επικαλούνται συνήθως οι εκμεταλλευτές του λαού» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ευγνώμονες για τη μνήμη που μας φωτίζει. Χρόνια πολλά Ελλάδα μας», γράφει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας. Τις τελευταίες ώρες ακόμα πέντε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, έχασαν τη μάχη ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 598.

Η εικόνα οπως την ανακοινωσε χθες ο ΕΟΔΥ, στη χώρα μας διαμορφώνεται ως εξής:

-1.259 νέα κρούσματα εκ των οποίων 295 στην Αθήνα και 291 στη Θεσσαλονίκη.

-32.752 συνολικά κρούσματα

-102 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι

ΚΑΙΡΟΣ

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Κίρκη», θα πλήξει σήμερα και αύριο τη χώρα. Έντονα φαινόμενα προβλέπονται τις επόμενες ώρες στα δυτικά. Προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για κίνδυνο πλημμυρών.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα