back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου.

Πριν από λιγο ολοκληρώθηκε η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη. Ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Το Γ΄ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη επισκεφθηκε νωρίτερα η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. ΕΡΤ

«Σήμερα, σε δύσκολες συνθήκες, εν μέσω πανδημίας και έντασης στο Αγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, το έπος του ’40 είναι ένα πρότυπο ομοψυχίας, ενότητας και εθνικής αυτοπεποίθησης», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού για την εθνική επέτειο του “ΟΧΙ” και σημείωσε πως «η ιστορία μας διδάσκει ότι η πατρίδα μας δυναμώνει και υπερβαίνει κάθε εμπόδιο, όταν είναι ενωμένη».

 

«80 χρόνια μετά, τα συμπεράσματα αυτής της ηρωικής περιόδου, της πάλης του ελληνικού λαού, μπορούν να εμπνεύσουν τους σημερινούς αγώνες.

Να φωτίσουν την ανάγκη για λαϊκή ενότητα, απέναντι σε μια ψευδεπίγραφη «εθνική ομοψυχία», που επικαλούνται συνήθως οι εκμεταλλευτές του λαού» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για τα 80 χρόνια από την 28η Οκτωβρίου 1940.

Το υποβρύχιο Παπανικολής θα επισκεφθεί . ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ελεύθερη η είσοδος σήμερα στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο λόγω της εθνικής εορτής.

 

Αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας. Τις τελευταίες ώρες ακόμα πέντε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, έχασαν τη μάχη ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 598.

Δύσκολη η κατάσταση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης τα Ιωάννινα και οι Σέρρες ανεβαίνουν στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού 4. Οριακή η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Στο επίπεδο συναγερμού 3 η Νάξος και η Ροδόπη.

Σε προληπτική καραντίνα ο Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Χθες είχε επισκεφθεί την Αθήνα.

ΚΑΙΡΟΣ

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Κίρκη», θα πλήξει σήμερα και αύριο τη χώρα. Έντονα φαινόμενα προβλέπονται τις επόμενες ώρες στα δυτικά. Προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για κίνδυνο πλημμυρών.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα