back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Στα 1.259 τα κρούσματα στη χώρα μας. Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο και 102 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ιταλία. Ο καθηγητής Βάλτερ Ριτσιάρντι, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, θεωρεί ότι τα περιοριστικά μέτρα που υιοθέτησε μέχρι τώρα η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, δεν είναι επαρκή. Ένα βήμα πριν ένα νέο εθνικό lockdown βρίσκεται το Βέλγιο, ενώ και στη Βρετανία, η πανδημία λαμβάνει δραματικές διαστάσεις.

 

Μόνο ένα μέρος του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορεί να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού πριν από το 2022. Οι δόσεις δεν θα είναι επαρκείς, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών με διπλωμάτες κρατών μελών της ΕΕ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή του δεύτερου ρωσικού εμβολίου προσθετοντας ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχουν ήδη παραχθεί συγκεκριμένες ποσότητες.

Σε προληπτική καραντίνα ο Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Χθες είχε επισκεφθεί την Αθήνα.

 

Σχεδόν 200 αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη βρίσκονται στο όριο να καταρρεύσουν λόγω της δραματικής μείωσης των αεροπορικών ταξιδιών που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός, προειδοποίησε η Ευρωπαϊκή εμπορική υπηρεσία αεροδρομίων.

 

Υπό αυστηρά μέτρα προστασίας θα τελεστει στις δέκα το πρωί η δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου

Θα ακολουθήσει Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη

Το Γ΄ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί σήμερα ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στις δέκα και μισή το πρωί και θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο Δημοκρατίας η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το υποβρύχιο Παπανικολής θα επισκεφθεί και θα συνομιλήσει με το πλήρωμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ελεύθερη η είσοδος σήμερα στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο λόγω της εθνικής εορτής.

 

Από τις τρεις μετά το μεσημέρι έως τις έξι το απόγευμα, αφιέρωμα από τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη με μια τρίωρη εκπομπή που θα ασχοληθεί με την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο από τον Οκτώβρη του 1944.

 

Στα γαλανόλευκα φωταγώγησε ο δήμος Αθηναίων το συντριβάνι στην Ομόνοια, παραμονή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

“Στα χρώματα της Ελλάδας” έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης, ανεβάζοντας στο facebook τη σχετική φωτογραφία.

ΚΑΙΡΟΣ

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Κίρκη», θα πλήξει σήμερα και αύριο τη χώρα. Έντονα φαινόμενα προβλέπονται τις επόμενες ώρες στα δυτικά. Προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για κίνδυνο πλημμυρών.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα