back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σαρώνει την Ευρώπη το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοίου, θέτοντας σε δοκιμασία τις αντοχές των πολιτών και των εθνικών συστημάτων υγείας, τα οποία αντιμετωπίζουν ισχυρή πίεση από την κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Βιντεοδιάσκεψη των ηγετών, οι οποίοι θα συζητήσουν τρόπους καταπολέμησης της πανδημίας έχει συγκαλέσει για αύριο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

΄Εκτακτη ενημέρωση για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊου θα έχει σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαίκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ανακοινώσεις σχετικά με τους νέους μηχανισμούς αντιμετώπισης του COVID – 19 θα κάνει η Κομισιόν.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ΄Ανγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας της χώρας θα φτάσει σύντομα στα όρια του, χωρίς νέα μέτρα.

Στη Γαλλία ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και οι συνεργάτες του, εξετάζουν, πλέον, σοβαρά το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown.

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στην Ιταλία.

Ένα βήμα πριν από νέο εθνικό lockdown βρίσκεται το Βέλγιο, ενώ και στη Βρετανία, η πανδημία λαμβάνει δραματικές διαστάσεις.

 

Τετραψήφια πλέον τα κρούσματα του κορονοιού στη χώρα μας, που έφτασαν τα 1.259. Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο και 102 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

“Περισσότερο από τη φωνή των μέτρων, μιλά η φωνή της συνείδησης, η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή” τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας, σημειώνοντας ότι “εξακολουθούμε να παλεύουμε με τα μέτρα οριζόντιου τύπου που επιτρέπουν την κανονική ζωή για να αποφύγουμε το lockdown που έχει τεράστιες συνέπειες στην κοινωνία”.

Ανησυχεί η εικόνα της διασποράς κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης τα Ιωάννινα και οι Σέρρες ανεβαίνουν στο κόκκινο επίπεδο συναγερμού 4. Οριακή η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Στο επίπεδο συναγερμού 3 η Νάξος και η Ροδόπη.

 

Αλλα 47 θετικά δείγματα χθες στο Περιστέρι από τα rapid test που πραγματοποίησε έξω από το Δημαρχείο ο ΕΟΔΥ. Το προηγούμενο 24ωρο είχαν καταγραφεί 31 θετικά τεστ.

 

«Εάν κοκκινίσει όλη η Ελλάδα θα μπούμε αυτομάτως σε μέτρα που θα αντιστοιχούν στο lockdown που έχουμε συνηθίσει» προειδοποίησε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και δήλωσε ότι εξετάζεται αυστηροποίηση των μέτρων.

 

Νέα φωτιά στην αντιπαράθεση Ερντογάν – Παρισιού βάζει το περιοδικό Charlie Hebdo που σατιρίζει τον Τούρκο πρόεδρο στο νέο του πρωτοσέλιδο. Το σκίτσο δείχνει τον Ταγίπ Ερντογάν να κάθεται σε πολυθρόνα φορώντας φανέλα και εσώρουχο και να σηκώνει με το χέρι του το ρούχο μουσουλμάνας αναφωνώντας «Ο προφήτης!». Η λεζάντα του πρωτοσέλιδου γράφει «Ερντογάν. Στην ιδιωτική του ζωή, είναι αστείος».

Την ίδια ώρα, χιλιάδες μουσουλμάνοι διαδήλωσαν χθες σε Μπαγκλαντές, Ιράκ, Συρία και Λιβύη βάζοντας φωτιές σε γαλλικές σημαίες και αφίσες του Μακρόν για τα σκίτσα του Μωάμεθ. Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία έξω από τη γαλλική πρεσβεία στη Λευκωσία μετά από εκδήλωση διαμαρτυρίας ομάδας μουσουλμάνων

ΚΑΙΡΟΣ

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Κίρκη», θα πλήξει σήμερα και αύριο τη χώρα. Έντονα φαινόμενα προβλέπονται τις επόμενες ώρες στα δυτικά. Προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για κίνδυνο πλημμυρών.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα στην Αττική που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα