back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην τουρκική δικαιοσύνη προσφεύγει ο Ερντογάν εναντίον του Ολλανδού πολιτικού Βίλντερς

Διαβάστε επίσης

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσέφυγε στις τουρκικές αρχές εναντίον του Ολλανδού ακροδεξιού ηγέτη Γκέερτ Βίλντερς υποστηρίζοντας πως τον προσέβαλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Βίλντερς είναι ένας από τους πιο γνωστούς ακροδεξιούς στην Ευρώπη και την τελευταία δεκαετία έχει συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση της συζήτησης για τη μετανάστευση στην Ολλανδία, αν και ουδέποτε συμμετείχε στην κυβέρνηση.

Το Σάββατο ο Βίλντερς ανήρτησε ένα σκίτσο του Ερντογάν και του έβαλε τη λεζάντα «τρομοκράτης». Χθες, Δευτέρα, ανήρτησε μια εικόνα ενός βυθιζόμενου πλοίου με μια τουρκική σημαία πάνω του. «Αντίο @RTErdogan. Διώξτε με τις κλωτσιές την Τουρκία από το ΝΑΤΟ», έγραψε κάτω από την εικόνα.

Δικηγόροι του Ερντογάν κατέθεσαν αγωγή στην εισαγγελία της Άγκυρας, υποστηρίζοντας πως τα τουρκικά δικαστήρια έχουν δικαιοδοσία στην υπόθεση αυτή επειδή οι προσβολές απευθύνονταν στον πρόεδρο της Τουρκίας, μετέδωσε το Anadolu, επικαλούμενο το έγγραφο που κατατέθηκε από τους δικηγόρους.

«Παρόλο που το έγκλημα διαπράχθηκε απ’ ευθείας εναντίον του προσώπου που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο, η αξία που παραβιάζεται είναι η δομή πολιτικής διακυβέρνησης του κράτους», υποστηρίζουν οι δικηγόροι, σύμφωνα με το Anadolu.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι τα σχόλια του Βίλντερς δεν μπορεί να θεωρηθούν ελευθερία έκφρασης και ότι ο Βίλντερς στοχοθέτησε «την τιμή, την αξιοπρέπεια, τον χαρακτήρα και τη φήμη» του Ερντογάν. Εξάλλου ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος και σύμμαχος του Ερντογάν, υποστήριξε σήμερα πως ο Βίλντερς έχει «σκοτεινούς δεσμούς» με τρομοκρατικές οργανώσεις.«Ο έκφυλος ηγέτης του Κόμματος Ελευθερίας έπεσε τόσο χαμηλά που έφτασε να αποκαλεί τον πρόεδρό μας τρομοκράτη. Έχει δείξει ποιος είναι αληθινά ο τρομοκράτης, ο φασίστας και ο βάρβαρος», δήλωσε ο Μπαχτσελί σε ομιλία του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα