back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Για έξαρση της πανδημίας στη χώρα, όπου σήμερα καταγράφηκαν 1259 νέα κρούσματα έκανε λόγο κατά την απογευματινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, 102 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Επίσης ο κ. Χαρδιαλιάς ανακοίνωσε ότι από τις 6 το πρωί της Πέμπτης τα Ιωάννινα και οι Σέρρες ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού στο 4. Οριακή η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Στο επίπεδο συναγερμού 3 Νάξος, Ροδόπη και Δράμα.

« Χρειαζόμαστε μία ώριμη συνείδηση, η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή, επισήμανε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, επαναλαμβάνοντας ότι αν δεν τηρήσουμε σωστά τα μέτρα προστασίας η επιδημία θα διασπαρεί.

“Απολύτως ανακριβής η δήλωση του Σωτήρη Τσιόδρα ότι δεν είναι δυνατόν να αυξηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς”, τονίζουν από κοινού ο τομεάρχης υποδομών και μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης, Χρήστος Γιαννούλης.

Υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση έχει αδρανήσει προκλητικά και ο κ. Τσιόδρας επιλέγει να καλύψει αυτή την αδράνεια, ενώ αναφέρουν πως 270 λεωφορεία και τρόλεϊ μπορούν να βγουν άμεσα στον δρόμο.

Μονόδρομος η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, τα μαζικά τεστ, ο κρατικός έλεγχος σε οίκους ευγηρίας και η ελάττωση του συνωστισμού σε σχολεία και μέσα μεταφοράς, σημειώνει το ΚΚΕ.

Μόνο ένα μέρος του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορεί να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού πριν από το 2022. Οι δόσεις δεν θα είναι επαρκείς, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών με διπλωμάτες κρατών μελών της ΕΕ, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή του δεύτερου ρωσικού εμβολίου προσθετοντας ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχουν ήδη παραχθεί συγκεκριμένες ποσότητες.

Σε προληπτική καραντίνα ο Σεργκέι Λαβρόφ, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Χθες είχε επισκεφθεί την Αθήνα.

Τηλεοπτικό διάγγελμα για την εξάπλωση του κορονοιού θα απευθύνει αύριο το βράδυ ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν επιλογές για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων που συνεχίζει να εξαπλώνεται στη χώρα παρά το γεγονός ότι η Γαλλία εφαρμόζει από τους αυστηρότερους περιορισμούς στην Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ, μια εβδομάδα πριν από τις προεδρικές εκλογές, εξαπολύει επιθέσεις στις αναφορές ότι η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει στις ΗΠΑ, τα στοιχεία του πρακτορείου Reuters καταδεικνύουν πως σχεδόν μισό εκατομμύριο αμερικανοί προσβλήθηκαν με κορονοϊό τις τελευταίες επτά ημέρες.

Με θετικό πρόσημο αποτιμούν διπλωματικές πηγές τη πρώτη τριμερή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, και Ισραήλ, σήμερα στην Αθήνα. Στις συνομιλίες τους οι τρεις υπουργοί επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με επίκεντρο την τουρκική επιθετικότητα που δημιουργεί ιδιαίτερη νευρικότητα στο σύνολο των κρατών της περιοχής.

Τη σημερινή τριμερή χαιρέτισε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, γράφοντας στο twitter «είναι θαυμάσιο να διαπιστώνω συνεχή δυναμική σε αυτήν τη στρατηγικά σημαντική τριμερή σχέση, και προσβλέπω σε έναν άλλον γύρο συνομιλιών, με την προσθήκη των ΗΠΑ σύντομα»

Αρχίζει σε λίγες ημέρες η διαδικασία της ανάκρισης από τον Άρειο Πάγο για την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, που έχει προκαλέσει τριγμούς σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο, με κεντρικό πρόσωπο τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύκλος ανοίγει με τους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο, οι οποίοι αμέσως μετά την εμπλοκή των ονομάτων τους είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη με μηνύσεις καταγγέλλοντας σκευωρία σε βάρος τους.

Στα γαλανόλευκα φωταγώγησε ο δήμος Αθηναίων το συντριβάνι στην Ομόνοια, παραμονή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

“Στα χρώματα της Ελλάδας” έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης, ανεβάζοντας στο facebook τη σχετική φωτογραφία.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυτή την ώρα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Πόρτο για τη 2η αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΚΑΙΡΟΣ

«Κίρκη» η νέα κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο και μεθαύριο τη χώρα. Έντονα φαινόμενα προβλέπονται τις επόμενες ώρες στα δυτικά.

Προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για κίνδυνο πλημμυρών.

Στην Αττική αύριο βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα