back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Νόμο του κράτους αποτελεί από σήμερα ο νέος πτωχευτικός κώδικας, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή, Κλείνοντας χθες τη συζήτηση, ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι μπορεί ο νόμος να ψηφίστηκε όμως θα χρειαστεί καιρό για την εφαρμογή του. «Μη ξεχνάμε ότι υπάρχει αναστολή πλειστηριασμών έως τις 31 Δεκεμβρίου αλλά και αναστολή εκπλήρωσης άλλων φορολογικών υποχρεώσεων», ανέφερε.

Καθοριστικές οι επόμενες δυο εβδομάδες για την εξέλιξη της διασποράς του νέου κορονοιου. Οι λοιμωξιολόγοι προσδοκούν μετά τα νέα μέτρα να υπάρξει μία κάμψη στο ρυθμό εξάπλωσης .Σε αντίθετη περίπτωση τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι ακόμη πιο αυστηρά με το γενικό lockdown να υπάρχει ως ανοιχτό ενδεχόμενο.

Άλλοι επτά θάνατοι καταγράφηκαν χθες στη χώρα μας. 715 είναι τα νέα κρούσματα με τα 260 να καταγράφονται στην Αττική και τα 84 στη Θεσσαλονίκη. 95 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

31 κρούσματα σε σύνολο 989 ελέγχων εντοπίστηκαν χθες στο Περιστέρι.

Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο σε Ιωάννινα, Λάρισα και Σέρρες.

Χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα, παραμένουν σε καραντίνα στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης, συνολικά δέκα παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Σε ένα μήνα από τώρα πιθανόν να διπλασιαστούν ή και να τριπλασιαστούν τα ημερήσια κρούσματα αν δεν πάρουμε και άλλα μέτρα», προειδοποίησε μιλώντας στο MEGA, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

Ωστόσο και σύμφωνα με τα διεθνή διαθέσιμα δεδομένα, η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάταξη με γνώμονα τον δείκτη θανάτων λόγω COVID ανά 1 εκ. κατοίκους.

Νέες προειδοποιήσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η Ευρώπη χρειάζεται «να επιταχύνει σοβαρά» τους ρυθμούς της στη μάχη εναντίον του νέου κορονοϊού, αναφέρουν αξιωματούχοι του, εκφράζοντας ωστόσο αισιοδοξία ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα χρειαστεί να επιβάλουν εθνικά λοκντάουν.

Η Γαλλία εξετάζει την επέκτασης του χρόνου ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ έως τις 6:00 τα ξημερώματα, επιβάλλοντας κατ’ οίκον περιορισμό στους πολίτες τα σαββατοκύριακα.

Σοβαρά επεισόδια στην Ιταλία σε διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων. Ανάλογα επεισόδια στο Μιλάνο και στη Νάπολη. Πρώτη νύχτα απαγόρευσης κυκλοφορίας στις Βρυξέλλες.

Σε ισχύ από σήμερα νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και στην Τσεχία.

“H γειτονική Τουρκία, δυστυχώς, σε ρόλο ταραξία καταπατά τη διεθνή νομιμότητα, ναρκοθετώντας την ειρήνη σε πολλά ευαίσθητα σημεία του χάρτη”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ρωσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.

“Χρειάζεται το ταχύτερο δυνατό αποκλιμάκωση της έντασης, για να προχωρήσουν οι χώρες στη διευθέτηση όλων των προβλημάτων -που δεν είναι και λίγα- μέσω απευθείας διαλόγου”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Λαβρόφ”,

Συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών είχε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε τη σημασία που έχει ο τερματισμός της τουρκικής επιθετικότητας για την προώθηση των διερευνητικών επαφών και την επανεκκίνηση των συνομιλιών για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Εν τω μεταξύ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis απομακρύνθηκε από την ελληνική επικράτεια και τα ελληνικά νησιά και από χθες το βράδυ πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο με κατεύθυνση προς την Αίγυπτο.

Την ίδια ώρα η Τουρκία ακυρώνει ως χειρονομία καλής θέλησης τη Navtex που είχε εκδώσει για τις 28 και 29 Οκτωβρίου, ανήμερα, δηλαδή, της εθνικής εορτής του Ελλάδας όπως δήλωσαν τουρκικές πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στην Αθήνα σήμερα θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τους ομολόγους του από την Κύπρο και το Ισραήλ, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γκάμπι Ασκενάζι.

Στη Γαλλία συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ερντογάν για τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και το κάλεσμα του για μποϊκοτάζ στα γαλλικά προϊόντα.

«Το ευρωπαϊκό μέτωπο που συγκροτείται στην Ευρώπη κατά της Άγκυρας, δεν έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη» αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές στη Γαλλία.

Για μια «ρεαλιστική πρόταση που θα αφορά την λύση δύο κρατών στην Κύπρο» έκανε λόγο ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν που συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. Ανακοίνωσε μάλιστα πως θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα στις 15 Νοεμβρίου, ενώ πρότεινε μάλιστα να κάνουν πικνικ στα Βαρώσια. “Υπάρχει κάτι να μας εμποδίζει?” διερωτήθηκε απευθυνόμενος και στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε από την πλευρά του ότι η τουρκική πρόταση για τη διεξαγωγή μιας πενταμερούς άτυπης διάσκεψης μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας, ψευδοκράτους, Ελληνοκυπρίων, και Ηνωμένων Εθνών είναι «η τελευταία ευκαιρία» για μια συμφωνία.

Με την ύψιστη διάκρισή του, το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της πόλης των Αθηνών, τίμησε ο δήμος Αθηναίων τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σε αναγνώριση των προσπαθειών του για την επανένωση της Κύπρου.

Η Γερουσία ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία τον διορισμό της Έιμι Κόνι Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται νίκη με τεράστια σημασία για τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, οκτώ ημέρες προτού διεξαχθούν οι Αμερικανικές εκλογές.

Τις εστίες τους εγκαταλείπουν 60 χιλιάδες κάτοικοι του Λος Αντζελες, εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς, η οποία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Εκτιμάται ότι περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται στο σκοτάδι.

Ιστορική ανακάλυψη από τη NASA, καθώς οι επιστήμονες ανίχνευσαν νερό στη φωτεινή πλευρά της Σελήνης.

ΚΑΙΡΟΣ

Νέα κακοκαιρία, η Κίρκη, ενσκήπτει αύριο και μεθαύριο στη χώρα κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα