back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δ. Παναγιωτάκης «Θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε τις παραγωγές στις 15 Νοεμβρίου, εάν δεν ανακοινωθούν μέτρα στήριξης»

Διαβάστε επίσης

Για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να επιβιώσουν αλλά και για την
ελπίδα τους πως η Πολιτεία θα στηρίξει την εγχώρια θεατρική παραγωγή στην δύσκολη αυτή συγκυρία μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο πρόεδρος της ένωσης Θεατρικών Παραγωγών και εκπρόσωπος των Αθηναϊκών θεάτρων, Διονύσης Παναγιωτάκης.

«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Είμαστε από τον Μάρτιο σε αγωνία και με κλειστές επιχειρήσεις. Τώρα ανοίξαμε με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε μία επιδότηση, γιατί με 30% πληρότητα δεν μπορεί να βγει καμία παράσταση και καμία θεατρική παραγωγή. Έχουν προαναγγελθεί μέτρα στήριξης, όπως 40% επιδότηση των κενών θέσεων αλλά έχει φτάσει 26 Οκτωβρίου και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη» τόνισε ο κ Παναγιωτάκης.

Εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρξει στήριξη της πολιτείας. «Ελπίζουμε πως θα τα μέτρα στήριξης που έχουν προαναγγελθεί θα ανακοινωθούν και επίσημα αλλιώς στις 15 Νοεμβρίου, δυστυχώς, θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε τις παραγωγές» πρόσθεσε.

Τόνισε πως «το θέατρο από μόνο του επιβάλλει κάποιους κανόνες. Ο θεατής κάθεται στη θέση του, δεν καταναλώνει φαγητό και ποτό κατά τη διάρκεια της παράστασης, δεν μιλά και δεν πλησιάζει τη σκηνή. Δεν υπάρχει πιο ασφαλής χώρος από αυτόν του θεάτρου»

Τέλος ο κ Παναγιωτάκης αναρωτήθηκε «γιατί οι εκκλησίες να έχουν 4 ψάλτες με μικρόφωνα και να απαγορεύεται η χρήση μικροφωνικής σε μία μουσική σκηνή ή μια θεατρική παράσταση»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα