back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άνοιξε και πάλι το Μουσείο Μπουζιάνη

Διαβάστε επίσης

 «Πριν τον Μπουζιάνη», είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζεται από τις 20 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπουζιάνη, στη Δάφνη, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας, με  σημαντικά έργα σπουδαίων εκπροσώπων του ακαδημαϊκού ρεαλισμού της Σχολής του Μονάχου- ανάμεσά τους και δύο έργα του Μπουζιάνη.

Στην εκπομπή Ράδιο City και την   Έλενα Χατζηιωαννου μίλησε η Ελενη Κυπραιου, ιστορικος τεχνης, υπεύθυνη του μουσείου Μπουζιάνη.
«Αυτές τις μέρες άνοιξε  το  μουσειο μετα απο 7 μηνες . Κάναμε ότι μπορούσαμε ωστε να  είναι και πάλι επισκέψιμο από το κοινό. Πρόκειται για το σπίτι του ζωγράφου στη Δάφνη στο οποίο κατοίκησε   όταν επέστρεψε στην Ελλάδα. Εδώ είχε και το ατελιέ του. Είναι μικρό-μουσείο μπουτίκ- που είναι φιλόξενο και στο οποίο μπορούν να επικοινωνήσουν οι φιλότεχνοι”, είπε η κυρία Κυπραίου, η οποία στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του Γιώργου Μπουζιάνη, λέγοντας μεταξύ άλλων:
“Ειχε ενδιαφερον, οτι ενας τετοιος καλλιτεχνης, για πολιτικους λόγους έφυγε από την Γερμανία,  την περίοδο της ανόδου του ναζισμού και ήρθε στην Ελλαδα γιατι εδω θεωρούσε οτι θα εβρισκε φωλια, για να  αναπτύξει τη δουλεια του,  αλλα δυστυχώς  το κατεστημένο της εποχής δεν τον αντιμετώπισε καλά”.

Για το 2021 ετοιμάζεται μία αναδρομική έκθεση με έργα του Μπουζιάνη, κάποια από τα οποία θα εκτεθούν για πρώτη φορα, όπως τόνισε η κυρία Κυπραίου.

Στην έκθεση “Πριν το Μπουζιάνη” , που επιμελήθηκε ο Φοίβος Κυπραίος, φιλοξενούνται έργα των: Ουμβέρτου Αργυρού, Κωνσταντίνου Βολανάκη, Βάσου Γερμενή, Νικολάου Γύζη, Επαμεινώνδα Θωμόπουλου, Γιώργου Ιακωβίδη, Κωνσταντινου Μαλέα, Νικηφόρου Λύτρα, Γιώργου Μπουζιάνη, Μιχάλη Οικονόμου, Περικλή Πανταζή και Συμεών Σαββίδη
Ωρες λειτουργιας: Πέμπτη με Κυριακή, 11πμ-5μμ
Διάρκεια: έως τις 15 Ιανουαρίου 2021.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και γίνονται ξεναγήσεις εως  τεσσάρων ατόμων. Απαραίτητη είναι η χρήση  μάσκας
Διεύθυνση: Γ. Μπουζιάνη 27-31, Δαφνη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα