back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας: Δεν ανεχόμαστε παραβατικές αξιώσεις και απειλές πολέμου

Διαβάστε επίσης

«Δεν ανεχόμαστε παραβατικές αξιώσεις και απειλές πολέμου, δεν συμπλέουμε σε μονομερείς διεκδικήσεις», διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, καταλογίζοντας στην Τουρκία «υπερφίαλη αλαζονεία» και «εκτροπή στο νεοθωμανισμό».

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, αφού τόνισε ότι η εξωτερική μας πολιτική δεν είναι η φοβική πολιτική μιας περίκλειστης,ανασφαλούς και φοβικής Ελλάδας, παρατήρησε ότι «καταφέραμε να αντιστρέψουμε το αφήγημα του κακομαθημένου παιδιού που ήθελαν να επιβάλλουν για μας στην Ευρώπη, οι διπλωμάτες της Τουρκίας».

Διαβεβαίωσε δε, ότι η κυβέρνηση θα προασπιστεί με κάθε τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ο κ. Δένδιας,κληθείς από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, να σχολιάσει την άποψη Χρυσοχοΐδη ότι «η επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια είναι εθνικισμός», επισήμανε ότι δεν ήρθε εδώ ούτε για να διαπληκτιστεί, ούτε για να αρχίσει την κοκορομαχία, ούτε για να επαναλάβει πάγιες εθνικές θέσεις.

Και συμπλήρωσε: «Θα παρακαλέσω,επειδή ακριβώς όλοι αντιλαμβάνονται πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών, να μη με προκαλούν επ’ αυτών».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα