back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Α. Εξαδάκτυλος στον Αθήνα 9.84: «Η μεγάλη αύξηση του κρουσμάτων παγκοσμίως οφείλεται και σε αστοχίες του ΠΟΥ»

Διαβάστε επίσης

Στην κόπωση της κοινωνίας απέδωσε τα φαινόμενα μη συμμόρφωσης στα μέτρα προστασίας κατά του κορονοιού ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, επισήμανε ότι η μεγάλη αύξηση του κρουσμάτων παγκοσμίως, οφείλεται και σε αστοχίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, από την εμφάνιση της πανδημίας.

Όπως διευκρίνισε: “αργήσαμε να επισημάνουμε τον κίνδυνο και ότι υπάρχει μια πανδημία. Πολλοί μιλούσαν για γριπούλα με ευθύνη και του ΠΟΥ. Αντί να πούμε ότι οι μάσκες είναι χρήσιμες, αλλά δεν υπάρχουν και για αυτό μένουμε σπίτι, χρησιμοποιήσαμε επιστημονικές ερμηνείες ,εξαιρετικά δυσνόητες για πολλούς. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος από την 1η Απριλίου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις μάσκες, η οποία παραμένει επίκαιρη και σήμερα”.

Και πρόσθεσε: “Αυτό που επιχειρούμε τώρα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Θέλουμε να μείνει ανοιχτή η κοινωνία, ενώ ο ιός κυκλοφορεί με τους ανθρώπους. Έχουμε πλέον έναν σχεδόν τετραψήφιο αριθμό ανθρώπων που ανιχνεύονται θετικοί. Η αύξηση των διαγνωσμένων ως θετικών στον κορονοιό οφείλεται στα πολλά τεστ που διενεργούνται και είναι καλό επειδή ανιχνεύονται περισσότεροι άνθρωποι και προφυλάσσονται”.

“Στην εντατική έχουμε περίπου τον ίδιο αριθμό ασθενών που είχαμε τον Απρίλιο, αλλά συνεχίζουμε πρακτικά στην κόψη του ξυραφιού. Είναι η ανατομία της σημερινής κατάστασης. Γνωρίζουμε περισσότερα για τη νόσο , δηλαδή πως συμβάλλει κάθε δραστηριότητα στη διασπορά της. Ξέρουμε να χρησιμοποιούμε καλύτερα τα φάρμακα που υπάρχουν, αλλά δεν έχουμε το απόλυτο για αυτή τη νόσο. Ούτε και εμβόλιο” υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν αντιμετωπίζεται η πανδημία με αστυνομικού τύπου μέτρα και για τη στοχοποίηση των νέων ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε :” Για να τους πείσουμε πρέπει να τους εντάξουμε στις δράσεις μας ,αν και πολλοί από τους νέους έχουν ήδη ενταχθεί. Γιατί οι νέοι δουλεύουν στην πρώτη γραμμή. Πρέπει να τους ζητήσουμε κάτι βαρύ ,μια θυσία ,να αλλάξουν τρόπο διασκέδασης ,για ένα χρονικό διάστημα”.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι “Η δημόσια υγεία προστατεύεται εκτός Νοσοκομείων ,με περιοριστικά μέτρα. Τα μέτρα αυτά ακολουθούνται συνειδητά ,αν όχι ,τότε κάποιος πρέπει να φροντίσει για την τήρησή τους. Γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσει το σύστημα υγείας, που είναι παλιό και χρίζει ριζικής μεταρρύθμισης, η οποία όμως δεν μπορεί να γίνει ,εν μέσω πανδημίας. Προφανώς ενισχύθηκαν σημαντικά οι κλίνες στις ΜΕΘ ,αλλά αν γεμίσουν ,παρά πολλοί άνθρωποι θα χάνουν τη μάχη για τη ζωή”.

“Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν μας καλύπτει ,για αυτό πρέπει έστω και τώρα να αναληφθούν πρωτοβουλίες από το υπουργείο Υγείας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να προφυλαχθούμε εκτός της έγκαιρης τήρησης των μέτρων” κατέληξε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα