back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23.00

Διαβάστε επίσης

Με 158 όχι καταψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα..

Επί 291νος ψηφισάντων, την πρόταση δυσπιστίας καταψήφισε το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από 133 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής λύσης. Απείχαν οι βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Το αποτέλεσμα είχε προεξοφλήσει από το βήμα της Βουλής, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος με σκωπτική διάθεση ευχαρίστησε την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς όπως είπε αυτή η πρόταση δυσπιστίας έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνησή του να θυμίσει στους πολίτες το κυβερνητικό έργο των τελευταίων 15 μηνών, και να επαναφέρει στην μνήμη τους το μέγεθος της υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

790 νέα κρούσματα κορωνοϊου ανακοίνωσε το απόγευμα ο ΕΟΔΥ.. 84 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.. Στους 574 ανέρχονται οι νεκροί από επιπλοκές της νόσου, καθώς ακόμη 10 άνθρωποι έχασαν τις τελευταίες ώρες τη μάχη για τη ζωή.

Η Αττική με 227 νέα κρούσματα παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας, ενώ με 181 κρούσματα ακολουθεί η Θεσσαλονίκη. Πολύ υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στις Σέρρες με 49 νέα κρούσματα, στα Ιωάννινα με 36 και στη Λάρισα με 32 νέα κρούσματα του κορωνοϊου.

Την αναστολή των συμβάσεων εργαζομένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, των οποίων συνεχίζεται η διακοπή λειτουργίας τον Οκτώβριο, με εντολή δημόσιας αρχής, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Οι Υπεύθυνες Δηλώσεις των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, υποβάλλονται για τον Οκτώβριο, στις αρχές του Νοεμβρίου. Παράλληλα, παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της ετήσιας κατάστασης προσωπικού.

 

‘’ Ιδιαίτερης βαρύτητας θεωρείται η αυριανή επίσκεψη εργασίας του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα. Στις 1200 το μεσημέρι, ο κ Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια, με τον οποίο θα παραχωρήσουν λίγη ώρα αργότερα, κοινή συνέντευξη τύπου. Στις πέντε το απόγευμα ο Επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα γίνει δεκτός, από τον πρωθυπουργό, Κυριακό Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου..

Πολύ σημαντική στην διπλωματική σκακιέρα θεωρείται και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι. Στις έξι το απόγευμα αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ενώ στη συνέχεια θα έχει συζητήσεις με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκο Δένδια.

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών θα απονεμηθεί αύριο στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ‘’σε αναγνώριση των μέχρι σήμερα προσπαθειών του για την ειρηνική επανένωση της αδελφής Κύπρου, για την κραταίωση των άρρηκτων ελληνοκυπριακών δεσμών, και για την επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου’’. Το μετάλλιο θα απονείμει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε ειδική εκδήλωση τελετή στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ». Νωρίτερα το απόγευμα, στις 19.00, ο Δήμαρχος Αθηναίων θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας. Η τηλεοπτική κάλυψη θα γίνει αποκλειστικά από την ΕΡΤ με pool. Επίσης φωτογραφικό υλικό θα διανεμηθεί εγκαίρως στα πρακτορεία, αποκλειστικά μέσω του Δήμου Αθηναίων.

 

«Το Σύννεφο στο Δωμάτιό της», της κινέζας Ζενγκ Λου Σινιουάν απέσπασε το μεγάλο βραβείο του 11ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Στην πλατεία Κανάρη, στην Κυψέλη θα βρίσκονται αύριο από τις 7.30 το πρωί τα συνεργεία καθαρισμού και αποκατάστασης του Δήμου Αθηναίων.

Τζακ ποτ σημειώθηκε κατά τη σημερινή κλήρωση του τζόκερ, με αριθμούς 10, 20, 29, 34, 42 και τζόκερ το 4. Ποσό δύο εκατ 300ων χιλιάδων ευρώ μεταφέρεται στην κλήρωση της Τρίτης.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα…

ΠΑΣ Γιάννενα – ΑΕΚ: .. 0 – 1 και Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ: 1 – 0

Για το πρωτάθλημα μπάσκετ, Παναθηναϊκός – Λάρισα: 69- 60

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα