back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22.00

Διαβάστε επίσης

Μετά από 35 ώρες κοινοβουλευτικής διαδικασίας, τις ομιλίες 141νος βουλευτών, 24ων υπουργών, 6 κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, ολοκληρώθηκε η 3ημερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα..

Όπως προέβλεψε ο πρωθυπουργός η ονομαστική ψηφοφορία όχι μόνο δεν θα κρύβει εκπλήξεις, αλλά θα βγάλει ενισχυμένη την κυβερνητική πλειοψηφία.. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας την ομιλία του στήριξε απόλυτα τον Χρήστο Σταϊκούρα, τον οποίο ευχαρίστησε για το σύνολο του έργου που έχει επιτελέσει στο Υπουργείο Οικονομικών.. Με σκωπτική διάθεση ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε και την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς όπως είπε αυτή η πρόταση δυσπιστίας έδωσε την ευκαιρία στην κυβέρνησή του να θυμίσει στους πολίτες το κυβερνητικό έργο των τελευταίων 15 μηνών, και να επαναφέρει στην μνήμη τους το μέγεθος της υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ.’’

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον πτωχευτικό κώδικα δημιούργημα κατ απαίτηση των τραπεζών και δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταργήσει αμέσως μόλις επανέλθει στην κυβέρνηση.

Η μομφή του Κινήματος Αλλαγής είναι σε βάρος όλης της κυβέρνησης, καθώς οι συντηρητικές επιλογές της οδηγούν τη χώρα σε νέες περιπέτειες, σε όλα τα μέτωπα που είναι ανοιχτά είπε η Πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά

« Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίασε το έγκλημα για τους πλειστηριασμούς και η ΝΔ το υλοποίησε» είπε από το βήμα της Βουλής, ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

===

790 νέα κρούσματα κορωνοϊου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.. 84 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.. Στους 574 ανέρχονται οι νεκροί από επιπλοκές της νόσου, καθώς ακόμη 10 άνθρωποι έχασαν τις τελευταίες ώρες τη μάχη για τη ζωή.

Η Αττική με 227 νέα κρούσματα παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας, ενώ με 181 κρούσματα ακολουθεί η Θεσσαλονίκη. Πολύ υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στις Σέρρες με 49 νέα κρούσματα, στα Ιωάννινα με 36 και στη Λάρισα με 32 νέα κρούσματα του κορωνοϊου.

== == ==

Με μια σειρά αναρτήσεων στο τουίτερ ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, απαντά στην απαράδεκτη ρητορική μίσους, στις σε βάρος του αλλεπάλληλες λεκτικές επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν και στις συνεχείς εκκλήσεις για μποϋκοτάζ των γαλλικών προϊόντων..

«Την ελευθερία την αγαπάμε με πάθος..

Την ισότητα την εγγυόμαστε..

Την αδελφοσύνη τη ζούμε έντονα..

Τίποτε δεν θα μας κάνει να υποχωρήσουμε..

Η ιστορία μας είναι εκείνη της μάχης εναντίον τυραννιών και των φανατισμών. .. Θα συνεχίσουμε..

Σεβόμαστε όλες τις διαφορές υπό το πνεύμα της ειρήνης. Δεν θα αποδεχτούμε ποτέ την ρητορική του μίσους. Θα υπερασπιστούμε τον λογικό διάλογο..

Θα συνεχίσουμε.. Θα τασσόμαστε στο πλευρό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των οικουμενικών αξιών

Έγραψε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας στα γαλλικά, αγγλικά και αραβικά..

Είμαστε Ένα γράφει στο τελευταίο του τουίτ, ο Εμμανουέλ Μακρόν, από το τραγούδι We are one των γιου του, το οποίο επέλεξε η οικογένεια του δολοφονημένου καθηγητή Σαμιέλ Πατί, να ακουστεί στην τελετή μνήμης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Σορβόνη.

Σήμερα, ΟΛΟΙ οι θεσμικοί αξιωματούχοι της ΕΕ με δηλώσεις και αναρτήσεις τους στα μέσα μαζικής δικτύωσης καταδίκασαν τις απαράδεκτα προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν εναντίον του Γάλλου Προέδρου, ο οποίος για δεύτερη μέρα επανέλαβε ότι ο Εμμανουέλ Μακρόν χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους’’. Το άτομο που διοικεί τη Γαλλία έχασε το δρόμο του. Μιλάει για τον Ερντογάν όλη την ημέρα. Ας κοιτάξει πρώτα τον εαυτό του και το που πηγαίνει’’ συμπλήρωσε σε τηλεοπτική ομιλία του από την ανατολική Τουρκία.

“Οι προσωπικές προσβολές κατά του Προέδρου Macron και η ρητορική μίσους που στοχεύει τη Γαλλία από την τουρκική ηγεσία είναι απαράδεκτη, τροφοδοτεί το θρησκευτικό μίσος και υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη” Πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη προς τον Εμμανουέλ Μακρόν και τον γαλλικό λαό, που εξακολουθεί να θρηνεί μετά από ένα στυγερό έγκλημα” έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο τουίτερ, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.. Στο ίδιο μήκος κύματος και το Υπουργείο Εξωτερικών.. Εκφράζει την αλληλεγγύη της Ελλάδας στη Γαλλία και καταδικάζει απερίφραστα τις προσβλητικές εκφράσεις κατά του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, καθώς και οποιοδήποτε λόγο που προβάλει το μίσος»

== = = =

‘’ Ιδιαίτερης βαρύτητας θεωρείται η αυριανή επίσκεψη εργασίας του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα. Στις 1200 το μεσημέρι, ο κ Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια, με τον οποίο θα παραχωρήσουν λίγη ώρα αργότερα, κοινή συνέντευξη τύπου. Στις πέντε το απόγευμα ο Επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα γίνει δεκτός, από τον πρωθυπουργό, Κυριακό Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου..

Πολύ σημαντική στην διπλωματική σκακιέρα θεωρείται και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι. Στις έξι το απόγευμα αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ενώ στη συνέχεια θα έχει συζητήσεις με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκο Δένδια.

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών θα απονεμηθεί αύριο στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ‘’σε αναγνώριση των μέχρι σήμερα προσπαθειών του για την ειρηνική επανένωση της αδελφής Κύπρου, για την κραταίωση των άρρηκτων ελληνοκυπριακών δεσμών, και για την επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου’’. Το μετάλλιο θα απονείμει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε ειδική εκδήλωση τελετή στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ». Νωρίτερα το απόγευμα, στις 19.00, ο Δήμαρχος Αθηναίων θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας. Η τηλεοπτική κάλυψη θα γίνει αποκλειστικά από την ΕΡΤ με pool. Επίσης φωτογραφικό υλικό θα διανεμηθεί εγκαίρως στα πρακτορεία, αποκλειστικά μέσω του Δήμου Αθηναίων.

== == ==

Στην αθλητική επικαιρότητα

Για την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα…

ΠΑΣ Γιάννενα – ΑΕΚ: .. 0 – 1 και Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ: 1 – 0

Για το πρωτάθλημα μπάσκετ, Παναθηναϊκός – Λάρισα: 69- 60

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα