back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20.00

Διαβάστε επίσης

790 νέα κρούσματα κορωνοϊου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.. 84 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.. Στους 574 ανέρχονται οι νεκροί από επιπλοκές της νόσου, καθώς ακόμη 10 άνθρωποι έχασαν τις τελευταίες ώρες τη μάχη για τη ζωή.

Η Αττική με 227 νέα κρούσματα παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας, ενώ με 181 κρούσματα ακολουθεί η Θεσσαλονίκη.  Πολύ υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στις Σέρρες με 49 νέα κρούσματα, στα Ιωάννινα με 36 και στη Λάρισα με 32 νέα κρούσματα του κορωνοϊου.

Θετικός στον κορωνοϊο, διαγνώστηκε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ. Όπως έγραψε ο ίδιος στον στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook, θα ακολουθήσει κατ οίκον θεραπεία, όπως του συνέστησαν οι γιατροί.

Ολοκληρώνεται το βράδυ με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας η 3ημερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούραςκαταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, .. έλλειψη ευθύνης ενώ χαρακτήρισε «άστοχη και υποκριτική» την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπό του.. ‘’Επιδίδεστε συνεχώς σε κυνήγι μαγισσών», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε ότι επιχειρεί να κερδοσκοπήσει πολιτικά στις αγωνίες των πολιτών, προκειμένου να καλύψει τα εσωκομματικά του προβλήματα. Η πρόταση μομφής, συμπλήρωσε ο κ Σταϊκούρας, έπρεπε να στρέφεται κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθώς την δική του υπογραφή φέρουν οι φόροι, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η οριζόντια κατάργηση της πρώτης κατοικίας, που νομοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινώντας την ομιλία του επεσήμανε ότι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ένσταση για 16 από τα συνολικά 210 άρθρα του πτωχευτικού κώδικα, ενώ δεν έχει και θέσει θέμα αντισυνταγματικότητας 

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε πολυμέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση..  Ανοίγοντας την ομιλία του εστίασε στα εθνικά θέματα κάλεσε τον πρωθυπουργό να εγκαταλείψει τον δρόμο της διπλωματικής αδράνειας και της παθητικότητας και να ασκήσει το κυριαρχικό δικαίωμα της επέκτασης των 12 μιλίων νοτίως της Κρήτης. Ο κ Τσίπρας υποστήριξε ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ η προστασία της πρώτης κατοικίας ήταν θεσμικά και νομικά κατοχυρωμένη, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει τον πτωχευτικό κώδικα όταν επανέλθει στην κυβέρνηση. 

Νωρίτερα, η Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι η μομφή του Κινήματος Αλλαγής είναι σε βάρος της κυβέρνησης, καθώς οι συντηρητικές επιλογές της οδηγούν τη χώρα σε νέες περιπέτειες, σε όλα τα μέτωπα που είναι ανοιχτά. Η κ. Γεννηματά έστρεψε τα πυρά της και προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως είπε  «Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ως ο από μηχανής θεός του πρωθυπουργού,  που τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του, από τη στιγμή που στρέφεται εναντίον μεμονωμένου υπουργού και όχι συνολικά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη».  Αναφερόμενη στα εθνικά θέματα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, χαρακτήρισε αδύναμη την κυβέρνηση να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και υποστήριξε ότι η φανερή και μυστική διπλωματία του κ Μητσοτάκη , κατάφεραν να φέρουν τον Ερντογάν μέσα από τα 12 ναυτικά μίλια. 

Ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας επέρριψε τις ευθύνες για την πρώτη κατοικία και στα δύο μεγάλα κόμματα « Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίασε το έγκλημα για τους πλειστηριασμούς  και η ΝΔ το υλοποίησε» είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφερόμενος στο νέο Πτωχευτικό Κώδικα, υποστήριξε ότι  δεν μπορεί αυτό να λειτουργήσει ως πανάκεια για την τουρκική απειλή, αλλά μπορεί να περιπλέξει την κατάσταση, και να οξύνει τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στους λαούς

«Δεν ανεχόμαστε παραβατικές αξιώσεις. Δεν ανεχόμαστε απειλές πολέμου. Δεν συμπλέουμε με μονομερείς διεκδικήσεις. Λυπούμαι που η Τουρκία εκτρέπεται σε ένα νέο-οθωμανισμό» ήταν το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην ‘Αγκυρα από το βήμα της Βουλής. Όπως είπε « βρισκόμαστε σε ένα ιδιαίτερο κρίσιμο για τα εθνικά θέματα σημείο, αντιμετωπίζοντας πρωτοφανείς προκλήσεις» μεταξύ των οποίων και «η αντιμετώπιση του μείζονος τουρκικού αναθεωρητισμού».

Θυμίζουμε ότι αργά χθες το βράδυ η Άγκυρα εξέδωσε νέα παράνομη και προκλητική NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis νότια της Ρόδου και νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Την νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας καταδίκασε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, καλώντας την Άγκυρα να αποσύρει άμεσα την παράνομη NAVTEX.  O  υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά.

Ιδιαίτερης βαρύτητας  θεωρείται η αυριανή επίσκεψη εργασίας του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα. Στις 1200 το μεσημέρι, ο κ Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Νίκο Δένδια, με τον οποίο θα παραχωρήσουν λίγη ώρα αργότερα, κοινή συνέντευξη τύπου. Στις πέντε το απόγευμα ο Επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα γίνει δεκτός, από τον πρωθυπουργό, Κυριακό Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.. 

Πολύ σημαντική στην διπλωματική σκακιέρα θεωρείται και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι. Στις έξι το απόγευμα αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ενώ  στη συνέχεια θα έχει συζητήσεις με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκο Δένδια. 

Το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών θα απονεμηθεί αύριο στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ‘’σε αναγνώριση των μέχρι σήμερα προσπαθειών του για την ειρηνική επανένωση της αδελφής Κύπρου, για την κραταίωση των άρρηκτων ελληνοκυπριακών δεσμών, και  για την επικράτηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου’’. Το μετάλλιο θα απονείμει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε ειδική εκδήλωση τελετή στο αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ».  Νωρίτερα το απόγευμα, στις 19.00, ο Δήμαρχος Αθηναίων θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας. Η τηλεοπτική κάλυψη θα γίνει αποκλειστικά από την ΕΡΤ με pool. Επίσης φωτογραφικό υλικό θα διανεμηθεί εγκαίρως στα πρακτορεία, αποκλειστικά μέσω του Δήμου Αθηναίων.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα… 

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ: 1 – 0 τελικό

Σε λίγη ώρα:  ΠΑΣ Γιάννενα – ΑΕΚ.  

Και ο καιρός 

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα