back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Δραματική αύξηση των θανάτων λόγω επιπλοκών του κορονοϊού καταγράφεται στη χώρα μας.

Ειδικότερα, τις τελευταίες ώρες, κατέληξαν έξι ασθενείς ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 570.

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στην περιφερειακή ενότητα Σερρών ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και έκανε έκκληση στους κατοίκους να εφαρμόσουν τα μέτρα, καθώς -όπως τόνισε- υπάρχει επιθετική έξαρση του κορωνοιού στην περιοχή.

Την νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, η οποία αργά χθες το βράδυ εξέδωσε νέα Navtex για έρευνες του Oruc Reis νότια της Ρόδου και νοτιοανατολικά της Καρπάθου, καταδικάζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών κάνοντας λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά «η οποία ουσιαστικά απομακρύνει ακόμα περισσότερο την προοπτική ενός εποικοδομητικού διαλόγου». Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά.

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου αναφορικά με τον Γάλλο πρόεδρο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέ Μπορέλ και ζήτησε από την Τουρκία να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη -όπως την χαρακτήρισε- αντιπαράθεση. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στον Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι «χρειάζεται ψυχοθεραπεία» για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ. Η δήλωσή Ερντογάν ήρθε μετά την απόφαση Μακρόν, να φωτιστούν κυβερνητικά κτίρια της Γαλλίας με σκίτσα του σατιρικού Charlie Hedbo που απεικονίζουν τον Μωάμεθ, και στάθηκαν αφορμή για τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή. Το Παρίσι ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα.

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία κορυφώνεται απόψε στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα με αιχμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε μια απροσεξία με υπηρεσιακό όπλο ειδικού φρουρού στο Πέραμα. Δύο αδέρφια 25 και 21 ετών -και οι δύο ειδικοί φρουροί- επεξεργάζονταν το όπλο με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει στα χέρια του μικρότερου και να τραυματίσει θανάσιμα στο κεφάλι τον 25χρονο αδερφό του.

Έφυγε το πρωί από τη ζωή, ύστερα από νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ο Νίκος Μπελογιάννης. Ήταν γιος του Νίκου Μπελογιάννη και της Έλλης Παππά. Γεννήθηκε στη φυλακή τον Αύγουστο του 1951, καθώς η μητέρα του ήταν πολιτική κρατούμενη. Τον Μάρτιο του 1952, ο πατέρας του καταδικάστηκε από το στρατοδικείο και εκτελέστηκε, ενώ η μητέρα του αποφυλακίστηκε το 1964. Ο ίδιος μεγάλωσε στην οικογένεια της θείας του, Διδώς Σωτηρίου. Ήταν απόφοιτος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και εργάστηκε στα αναστηλωτικά έργα της Ακρόπολης και σε άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σε γεωργική έκταση στην περιοχή Θίσβη της Βοιωτίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Τις δοκιμαστικές διαδρομές του Τραμ ώστε σύντομα να φτάσει και πάλι ως το Σύνταγμα καλωσορίζει ο Δήμος Αθηναίων και προχωρά από απόψε σε εργασίες στο κομμάτι που του είχε προσωρινά διατεθεί, -Βασ. Όλγας με Βασ. Αμαλίας- προκειμένου να επισπευσθούν οι δοκιμαστικές διαδρομές. Οι εργασίες δεν θα έχουν καμία επίπτωση στην κυκλοφορία.

Η περιοχή του Ψυχικού στην 7η Δημοτική Κοινότητα ήταν σήμερα στο επίκεντρο των Κυριακάτικων εξορμήσεων των υπηρεσιών καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων. «Άλλαξε ο τρόπος που καθαρίζει η Αθήνα, αλλάζει μέρα με τη μέρα και η εικόνα στις γειτονιές της» γράφει στο facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και σημειώνει ότι «Αυτή είναι η Κυριακή Καθαριότητας στην Ελληνορώσων με σκούπισμα, πλύσιμο και απολύμανση. Κάθε Κυριακή και κάθε μέρα, σε άλλη γειτονιά».

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα… Στις τέσσερις: Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ και στις οκτώ και μισή ΠΑΣ Γιάννενα – ΑΕΚ. Χθες Παναθηναϊκός – Βόλος: 1-1.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα