back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Με αντι-NAVTEX αντέδρασε η Αθήνα στην νέα παράνομη NAVTEX που εξέδωσε αργά χθες βράδυ η Τουρκία, με την οποία δεσμεύει περιοχή νότια της Ρόδου και νοτιοανατολικά της Καρπάθου έως τις 4 Νοεμβρίου για έρευνες του Oruc Reis.

Στην ακυρωτική οδηγία που εξέπεμψε ο σταθμός Ηρακλείου της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, υπενθυμίζεται στην τουρκική πλευρά ότι δεν διαθέτει καμία δικαιοδοσία στην συγκεκριμένη περιοχή όπου η αρμοδιότητα για την μετάδοση ναυτικών αναγγελιών, ανήκει στον ελληνικό σταθμό.

«Δεν ανεχόμαστε παραβατικές αξιώσεις και απειλές πολέμου, δεν συμπλέουμε σε μονομερείς διεκδικήσεις», διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, καταλογίζοντας στην Τουρκία «υπερφίαλη αλαζονεία» και «εκτροπή στο νέο-οθωμανισμό».

Ως μία επιπλέον απόδειξη αναξιοπιστίας της Τουρκίας χαρακτήρισε την νέα Navtex ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σημειώνοντας ότι ακόμα και σε επίπεδο ΝΑΤΟ, ό,τι λέει τη μια μέρα, το αναιρεί την επομένη με τις πράξεις της” Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επανέλαβε τη θέση της Αθήνας ότι η διαφορά των δύο χωρών είναι μια, η οριοθέτηση ΑΟΖ και ο δρόμος για την εξεύρεση λύσης είναι είτε οι διερευνητικές επαφές είτε το διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αναμένεται να τεθεί στις επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ρωσίας και του Ισραήλ, που φτάνουν αύριο στην Αθήνα.

Ως ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στο δήμο Σερρών λόγω του κορωνοιού ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, λέγοντας ότι η πόλη και η περιφερειακή ενότητα γενικότερα, βρίσκονται ένα βήμα πριν τη λήψη μέτρων που οδηγούν σε καθολικό lockdown. Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη της περιφέρειας παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας μετά την ανησυχητική διασπορά που εμφανίζει ο κορονοϊός.

Αρκετά τα πρόστιμα χθες βράδυ σε Αττική και Θεσσαλονίκη, για παραβάσεις της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις δώδεκα και μισή μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα, αλλά και για λειτουργία νυχτερινών κέντρων πέραν του ωραρίου. Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις εντοπίστηκαν κέντρα τα οποία λειτουργούσαν κεκλεισμένων των θυρών.

Χθες ανακοινώθηκαν 937 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 228 στην Αττική και τα 217 στη Θεσσαλονίκη. Οι νεκροί της πανδημίας ανήλθαν στους 564, στους 91 οι διασωληνωμένοι.

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία κορυφώνεται απόψε στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα με αιχμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα…

Στις τέσσερις: Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ και στις οκτώ και μισή ΠΑΣ Γιάννενα – ΑΕΚ. Χθες Παναθηναϊκός – Βόλος: 1-1.

Και ο καιρός

Νεφώσεις έως αργά το μεσημέρι στην Αττική. Από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα