back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Σε ισχύ είναι από σήμερα η χειμερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών έχουν μετακινηθεί μία ώρα πίσω.

Εντατικοί οι έλεγχοι των αστυνομικών αρχών κατά τη διάρκεια της νύχτας, πρώτο βράδυ εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις δώδεκα και μισή μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα, στις επιβαρυμένες περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη, μεταξύ των οποίων και η Αττική. Καθολική είναι πλέον η χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

937 τα νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 228 στην Αττική και τα 217 στη Θεσσαλονίκη. Ανησυχητική η διασπορά του ιού και στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, όπου μεταβαίνουν σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, για σύσκεψη με τις τοπικές αρχές.

Ένα ακόμα θλιβερό ρεκόρ για τις Ηνωμένες Πολιτείες, που κατέγραψαν 88.973 νέες μολύνσεις, σχεδόν 9 χιλιάδες περισσότερες από το προηγούμενο 24ωρο. Στο μεταξύ, θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Μαρκ Σορτ, επιτελάρχης του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς.

Αρνητικό ρεκόρ και για τη Γαλλία, η οποία ανακοίνωσε περισσότερα από 45.000 νέα κρούσματα. Την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης έως τις 16 Φεβρουαρίου αποφάσισε η Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Για την κήρυξη της Ισπανίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφασίζει σήμερα το υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνέρχεται εκτάκτως υπό τον πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ. Το μέτρο θα δώσει στις 17 περιφέρειες τα απαραίτητα νομικά εργαλεία για να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς, μεταξύ άλλων απαγορεύσεις κυκλοφορίας, προκειμένου να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του κορωνοιού. Η Ισπανία πέρασε το όριο του 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων.

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία κορυφώνεται απόψε στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα με αιχμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα. Υψηλοί οι τόνοι χθες, με την αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης να επεκτείνεται και στα εθνικά θέματα, όπως και στις εξελίξεις γύρω από τη σύλληψη των μελών της Χρυσής Αυγής.

Στα άκρα οι σχέσεις Μακρόν – Ερντογάν. Το Παρίσι ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Άγκυρα και αξίωσε αλλαγή της πολιτικής Ερντογάν, διαμηνύοντας ότι η προκλητικότητα και η αγένεια δεν συνιστούν μέθοδο. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος αμφισβήτησε την ψυχική υγεία του Γάλλου ομολόγου του, όταν ο Μακρόν έδωσε εντολή να φωτιστούν τα κυβερνητικά κτίρια με τα σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, που έγιναν αιτία να αποκεφαλιστεί ο Γάλλος καθηγητής.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα…

Στις τέσσερις: Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ.

Στις έξι και τέταρτο Απόλλων Σμύρνης – Λαμία

Στις οχτώ και μισή ΠΑΣ Γιάννενα – ΑΕΚ

Χθες Παναθηναϊκός – Βόλος: 1-1.

Και ο καιρός

Νεφώσεις έως αργά το μεσημέρι στην Αττική. Από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα