back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γρηγόρης Ζαριφόπουλος στον Αθήνα 9.84: «Δεν θέλουμε να ψηφιοποιήσουμε τη γραφειοκρατία, αλλά να απλοποιήσουμε τις διοικητικές διαδικασίες του κράτους»

Διαβάστε επίσης

Στη σημασία της επένδυσης της Microsoft στη χώρα μας και τις προοπτικές, αλλά και τις προκλήσεις που αναδεικνύονται, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης με αρμοδιότητες την Ψηφιακή Στρατηγική και την Προσέλκυση Επενδύσεων, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Υπογράμμισε τη σημασία ψηφιοποίησης των διοικητικών υπηρεσιών του Δημοσίου επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει να ψηφιοποιήσει τη γραφειοκρατία, αλλά να απλοποιήσει τις διοικητικές διαδικασίες για την ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών για τη στήριξη του οικοσυστήματος καινοτομίας, ταυτόχρονα με τη δημιουργία των απαραίτητων δεξιοτήτων στους πολίτες, ώστε να ανταποκριθούν στα νέα εργαλεία
Ξεκαθάρισε τέλος, πως τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, αποτελούν τεχνολογικές λύσεις που συμπληρώνουν και δεν αντικαθιστούν τη δια ζώσης εργασία ή την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αναλυτικά:

*ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ MICROSOFT ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ

«Η επένδυση της Microsoft είναι πολύ σημαντική. Αυτές οι αποφάσεις δεν παίρνονται εύκολα, είναι αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρας μας.
Η Ελλάδα γίνεται μόλις η 8η χώρα της Ευρώπης, με έναν τέτοιο κόμβο δεδομένων (data center). Θα βοηθήσει το οικοσύστημα καινοτομίας, θα προσελκύσει επιπλέον επενδύσεις και θα αποτελέσει το κέντρο και άλλων θετικών εξελίξεων, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, συντείνοντας και στην επιστροφή στην Ελλάδα ικανών ανθρώπων από το εξωτερικό.»

*ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

«Πρέπει να κάνουμε κι άλλα πράγματα συμπληρωματικά, όπως να ψηφιοποιήσουμε το κράτος και τη δημόσια διοίκηση, να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας και να υποστηρίξουμε το οικοσύστημα καινοτομίας με το βλέμμα στη νέα επιχειρηματικότητα.
Θέλουμε να ψηφιοποιήσουμε το κράτος για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Δε θέλουμε να ψηφιοποιήσουμε τη γραφειοκρατία, αλλά να απλοποιήσουμε τις διοικητικές διαδικασίες του κράτους και μετά να τις ψηφιοποιήσουμε.

Ένας επιπλέον στόχος είναι να χτίσουμε τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες στους πολίτες προκειμένου να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα νέα εργαλεία και να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Ήδη, η πλατφόρμα της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών προσφέρει δωρεάν 1800 ώρες εκπαιδευτικού υλικού σε βασικές αλλά και προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες, μέσω της ασύγχρονης εκπαίδευσης. Επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε στους πολίτες τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν διαδικτυακά ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να αποκτήσουν πιστοποιήσεις σε αυτές τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες

*ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΟΛΟΣΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

«Η φορολόγηση τεχνολογικών επιχειρήσεων συνιστά ένα σύνθετο πρόβλημα που πρέπει να το διαχειριστούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

*ΓΙΑ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση, είναι τεχνολογικές λύσεις που έρχονται να συμπληρώσουν κι όχι να αντικαταστήσουν τη δια ζώσης εργασία ή την εκπαιδευτική διαδικασία. Αποτελούν εργαλείο που πρέπει να το αξιοποιήσουμε για να βελτιωθούμε »

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα