back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

286 κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

στη χώρα μας. 163 στην Αττική. Πέντε συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού. 63 οι διασωληνωμένοι.

Κλειστά περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα, από αύριο έως και τις 4 Οκτωβρίου στην Αττική, και σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο.

Από το μέτρο εξαιρούνται πρατήρια βενζίνης και φαρμακεία, ενώ τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από αύριο θα

λειτουργούν από τις 5 τα ξημερώματα. Επιπλέον, επιτρέπεται το take away, drive through και delivery για εστιατόρια, με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων και η Περιφέρεια Τρικάλων.

Ξεκίνησαν τα στοχευμένα τεστ σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές στο κέντρο της Αθήνας από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Τη Δευτέρα ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο.

ΔΙΕΘΝΕΣ

Έως και 2 εκατομμύρια άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών του κορονοϊού, προτού καταστεί δυνατή η ευρεία χρήση ενός εμβολίου, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Τις 500.000 ξεπέρασε ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη Γαλλία, μετά τα 15.797 κρούσματα που καταγράφηκαν σήμερα.

‘Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση’ χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την έναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας, κατά την ομιλία του στην 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. “Ας συναντηθούμε, λοιπόν, ας μιλήσουμε και ας αναζητήσουμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Ας δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία. Εάν, τελικά, εξακολουθούμε να μην μπορούμε να συμφωνήσουμε, τότε θα πρέπει να εμπιστευθούμε τη σοφία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης”, συμπλήρωσε.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένη συννεφιά αναμένεται αύριο τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί, αυτή την ώρα, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα