back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστά περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα, από αύριο έως και τις 4 Οκτωβρίου στην Αττική και σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο.

Από το μέτρο εξαιρούνται πρατήρια βενζίνης και φαρμακεία, ενώ τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από αύριο θα

λειτουργούν από τις 5 τα ξημερώματα. Επιπλέον, επιτρέπεται το take away, drive through και delivery για εστιατόρια, με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων και η Περιφέρεια Τρικάλων.

286 κρούσματα του κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

στη χώρα μας. 163 στην Αττική. Τέσσερις συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού. 63 οι διασωληνωμένοι.

Ξεκίνησαν τα στοχευμένα τεστ σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές στο κέντρο της Αθήνας από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Τη Δευτέρα ξεκινά η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το αντιγριπικό εμβόλιο.

‘Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση’ χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την έναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας, κατά την ομιλία του στην 75η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. “Ας συναντηθούμε, λοιπόν, ας μιλήσουμε και ας αναζητήσουμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Ας δώσουμε μια ευκαιρία στη διπλωματία. Εάν, τελικά, εξακολουθούμε να μην μπορούμε να συμφωνήσουμε, τότε θα πρέπει να εμπιστευθούμε τη σοφία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης”, συμπλήρωσε.

ΔΙΕΘΝΕΣ

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, πρότεινε στο βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, να απαγορευθούν οι επισκέψεις σε σπίτια φίλων και συγγενών για τους κατοίκους του Λονδίνου, προειδοποιώντας τον, παράλληλα, ότι η μείωση κατά 43% της διενέργειας τεστ στη βρετανική πρωτεύουσα, ενδεχομένως, να οδηγήσει σε υποτίμηση της εμβέλειας της διάδοσης της πανδημίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένη συννεφιά αναμένεται αύριο τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί, αυτή την ώρα, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα