back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ισχυρός πονοκέφαλος για τη κυβέρνηση ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς – Προαναγγελία προσλήψεων

Διαβάστε επίσης

O συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς πονοκεφάλους της κυβέρνησης στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προαναγγέλλει προσλήψεις οδηγών μέσα στο επόμενο τρίμηνο και ζητεί από τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

«Οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας» τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλλογιάννης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο MEGA και πρόσθεσε ότι 655 άτομα, σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, θα έχουν προσληφθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2021», ενώ και η συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, που θα κυκλοφορήσουν 203 λεωφορεία, αναμένεται να απελευθερώσει αστικά λεωφορεία τα οποία θα «ριχτούν» στη μάχη του κέντρου της Αθήνας.

Οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν τους νόμους

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισήμανε ότι οι αποστάσεις εντός των ΜΜΜ «προφανώς και δεν μπορούν να τηρηθούν» γι’ αυτό και έχει επιβληθεί η χρήση μάσκας τόσο εντός των μέσων μεταφοράς όσο και στις στάσεις. «Δε γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε λεωφορείο. Οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν τους νόμους», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι « έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στα ΜΜΜ σχετικά με την χρήση μάσκας, με την αστυνομία να επιβάλλει πρόστιμα εκεί που χρειάζεται».

Ερωτηθείς για τις γραμμές στις οποίες παρατηρείται η μεγαλύτερη καθυστέρηση, ο υφυπουργός Μεταφορών απάντησε ότι ο προγραμματισμός της κυβέρνησης στις αστικές συγκοινωνίες έχει στόχο την εκτόνωση του συνωστισμού και την πύκνωση των δρομολογίων, κάτι που θα φανεί τους επόμενους μήνες και συμπλήρωσε ότι αυτή την στιγμή «περίπου το 90% των δρομολογίων έχουν πληρότητες κάτω του 65%».

Τα περιστατικά βίας

Σχολιάζοντας τέλος τα περιστατικά βίας εντός των λεωφορείων με επιβάτες που δεν φορούν μάσκα οι οποίοι πιάνονται στα χέρια με τους υπόλοιπους, ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι οι οδηγοί έχουν δικαίωμα να σταματούν το δρομολόγιο και να ζητούν από τους επιβάτες χωρίς μάσκα να αποβιβαστούν.

Για άμεση λύση, ίσως και εντός των επομένων ημερών, μίλησε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Blue Sky ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σχετικά με το φλέγον ζήτημα του συνωστισμού στις αστικές συγκοινωνίες.

«Το καλοκαίρι είχαμε προχωρήσει σε τριπλό σχέδιο για ενίσχυση στις συγκοινωνίες, αλλά παίρνει χρόνο και ψάχνουμε αναγκαστικά για άλλες λύσεις. Θέλουμε μία με δύο ημέρες γι’ αυτό. Μας προβληματίζει το τι θα κάνουμε με την πυκνότητα των λεωφορείων. Όσο πυκνώνουν θα σταματήσει και η πίεση στο Μετρό. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Το ψάχνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ πολλές συζητήσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες συνωστισμού την Τρίτη από τη στάση του μετρό στο Σύνταγμα όπου δεκάδες πολίτες περίμεναν στην κυριολεξία ο ένας πάνω στον άλλο στην αποβάθρα περιμένοντας να επιβιβαστούν στο συρμό.

Η διοίκηση της εταιρείας ΣΤΑ.ΣΥ απάντησε πως «το πρόβλημα ειδικά στο Σύνταγμα δημιουργήθηκε γιατί λίγο μετά τις 7.30 έφτασαν ταυτόχρονα δυο συρμοί στην γραμμή 2 (ένας από κάθε κατεύθυνση) και η πλειοψηφία των επιβατών που αποβιβάστηκαν από αυτούς πήγαν για μετεπιβίβαση στη γραμμή 3 και μάλιστα στην κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο (η απέναντι αποβάθρα φαίνεται σχεδόν άδεια και το βίντεο) με αποτέλεσμα την αναπόφευκτη δημιουργία συνωστισμού στην αποβάθρα».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα