back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εργασίες αποκατάστασης του γκαζόν στην πλ. Ομονοίας

Διαβάστε επίσης

Αποκαταστάθηκε το μεγαλύτερο μέρος από το ξεραμένο γκαζόν της πλατείας Ομονοίας γύρω από το συντριβάνι, μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις ειδικών συνεργείων του δήμου Αθηναίων.

Το γκαζόν είχε δεχθεί «επίθεση» από κάμπιες με αποτέλεσμα να σημάνει άμεσα « συναγερμός» στην αρμόδια διεύθυνση πρασίνου του δήμου. Για περίπου δυο εβδομάδες συνεργεία από την διεύθυνση πρασίνου ράντισαν το γκαζόν με βιολογικά-οικολογικά φάρμακα και μέσα σε αυτό το διάστημα περίμεναν να δουν εάν θα υπάρξει ανταπόκριση.
Στο «τραπέζι» είχε πέσει και η λύση της αντικατάστασης όλου του γκαζόν γύρω από την Ομόνοια, σε κάθε περίπτωση που δεν απέδιδαν τα φάρμακα για την αποκατάσταση του προβλήματος.
« Η αποκατάσταση του γκαζόν έχει γίνει σε ποσοστό 80% και μόνο ένα μικρό μέρος έχει μείνει πλέον ξεραμένο, κάτι που δείχνει ότι απέδωσαν τα φάρμακα που ρίξαμε για την κάμπια. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα αποκατασταθεί και το υπόλοιπο 20% του γκαζόν, ένα πολύ μικρό κομμάτι που έχει απομείνει μόνο, με την εικόνα να είναι πλέον εντελώς διαφορετική», μας είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρασίνου Ευγένιος( Σάκης) Κολλάτος σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

[su_slider source=”media: 272312,272315,272316,272314″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]

Εν τω μεταξύ, επί της πλατείας Ομονοίας είναι πλέον γεγονός και το δεύτερο υπαίθριο
καφέ, στο πλαίσιο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην περιοχή. Ήδη τοποθετήθηκαν από χθες τα τραπεζοκαθίσματα.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα