back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τεμπονέρας: Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή τη διαδικασία

Διαβάστε επίσης

Οι διαφωνίες του Διονύση Τεμπονέρα με τον οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα του κόμματος τον οδηγούν στο να μην συμμετάσχει ως υποψήφιος πρόεδρος «σε καμία διαδικασία εκλογής νέου προέδρου» .

Μιλώντας στo Parapolitika Fm, ο κ. Τεμπονέρας σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μια στρατηγική ήττα» και ότι για κάτι τέτοιο «δεν μπορούμε να λέμε ότι φταίει η απλή αναλογική ή τα ΜΜΕ», ενώ ξεκαθάρισε ότι οι αιτίες της ήττας, σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι δομικές».

«Θα πρέπει να πάμε σε ένα Συνέδριο, το οποίο θα κάνει έναν απολογισμό και μια αυτοκριτική και που θα μπορέσει να ορίσει τις βασικές σταθερές. Δηλαδή να μας αποδώσει πολιτικές θέσεις, πολιτική ταυτότητα, συγκεκριμένη πολιτική στρατηγική», προσέθεσε στη συνέχεια εξηγώντας τη δική του προσέγγιση για το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Τεμπονέρα, «δεν μπορεί και δεν πρέπει το συνέδριο να είναι “όμηρος” ενός προσώπου ή κάποιων μηχανισμών. Δεν μπορεί το οποιοδήποτε πρόσωπο να ορίσει τις πολιτικές θέσεις. Ένας πρόεδρος δεν μπορεί με μια fast track διαδικασία, με έναν αποτυπωμένο εσωτερικό πολιτικό συσχετισμό, να πρέπει να προκαταβάλλει τις αποφάσεις του συνεδρίου που θα έρθουν σε ύστερο χρόνο», εξήγησε ο κ. Τεμπονέρας και επανέλαβε την πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος στην Πολιτική Γραμματεία – πρόταση η οποία καταψηφίστηκε.

«Προφανώς, δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω σε καμία διαδικασία εκλογής νέου προέδρου από μια διαδικασία που δεν με βρίσκει σύμφωνο», εξήγησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι σε μια τέτοια διαδικασία δεν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος.

«Μπορώ να συμμετάσχω σε μια διαδικασία μέσα από ένα συνέδριο που θα αποτυπώσει θέσεις, πολιτική ταυτότητα και φυσιογνωμία και εφόσον προσδιοριστούν όλα αυτά υπάρχει και διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος. Αυτό, όμως, είναι κάτι το οποίο δεν είναι της παρούσης», ανέφερε κατόπιν, επισημαίνοντας την ανάγκη «οι πολιτικές να ορίσουν και τα πρόσωπα».

Πηγή: Parapolitika Fm

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα