back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Σιωπηλά» Χριστούγεννα – Τι λένε οι Αθηναίοι για τα κάλαντα εν μέσω πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Διαφορετικά Χριστούγεννα θα ζήσουν οι Έλληνες λόγω κορονοϊού ενώ -όπως όλα δείχνουν- φέτος τα παιδιά δεν θα πουν τα κάλαντα με τον παραδοσιακό τρόπο έξω στους δρόμους.

Για το εάν φέτος τα Χριστούγεννα τα παιδιά θα μπορούν να βγουν στις γειτονιές να πουν τα κάλαντα ρωτήθηκε πρόσφατα ο κυβερνητικός κπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά «κάλαντα, όπως τα ξέρατε, με τα παιδιά να γυρνούν στις γειτονιές, από σπίτι σε σπίτι δεν θα υπάρξουν.

Πως ωστόσο αντιμετωπίζει ο κόσμος αυτή την κατάσταση; Τι προτείνει; Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες, σε ρεπορτάζ του 9.84, απαντούν ότι «φέτος αυτά τα Χριστούγεννα μπορεί τα παιδιά να μην οργανώσουν την παρέα τους για να βγουν στις γειτονιές με τρίγωνα και μουσικά όργανα, αλλά έχουν την δυνατότητα να τα πουν με ασφάλεια διαδικτυακά με κάποια ομαδική κλήση και να συναντηθούν στον υπολογιστή με φίλους και ξαδέρφια για να πουν τα κάλαντα σε συγγενείς»

Όσον αφορά τον παραδοσιακό τρόπο, οι ερωτηθέντες υπογραμμίζουν ότι «κάλαντα με τους κολλητούς, σημαίνουν επιπλέον συναναστροφή παιδιών και γονέων- που πολλές φορές τα συνοδεύουν- και φυσικά σημαίνουν μεγαλύτερο κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού».

Στο ενδεχόμενο σενάριο να λήξει η καραντίνα πριν τα Χριστούγεννα, οι ερωτηθέντες φαίνεται ότι κάνουν στροφή 180 μοιρών και υποστηρίζουν την άποψη « να πουν τα παιδιά κανονικά τα κάλαντα , αλλά σε μικρές ομάδες, με αποστάσεις και σε ανοιχτό χώρο. Και φυσικά φορώντας υποχρεωτικά μάσκες.

«Αν μέχρι τα Χριστούγεννα έχουν ανοίξει σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση, θα υπάρχει γενικά μια μεγαλύτερη έκθεση όλων μας, και τα κάλαντα θα είναι πολύ μικρό μέρος των συναναστροφών», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Κώστας Κορέλης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα