back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπέρ ενός συντηρητικού υποψηφίου για το Ανώτατο Δικαστήριο οι Ρεπουμπλικάνοι

Διαβάστε επίσης

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία, συμπεριλαμβανομένου και του Μιτ Ρόμνεϊ, συντάχθηκαν χθες, Τρίτη, πίσω από την πρωτοβουλία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να διευρυνθεί η συντηρητική πλειοψηφία στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους, μετά την κίνηση του Ρόμνεϊ να συνταχθεί με τον πρόεδρο Τραμπ, έχουν ελάχιστες ελπίδες να εμποδίσουν την ψηφοφορία επικύρωσης του διορισμού ενός δικαστή, που θα αντικαταστήσει τη θανούσα δικαστή Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσπεργκ πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Ρόμνεϊ, που είναι από τους λίγους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές που έχει ασκήσει κριτική κατά του προέδρου Τραμπ, δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας ψηφοφορίας για έναν υποψήφιο δικαστή που θα προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος, δίνοντας με τον τρόπο αυτό επαρκή κοινοβουλευτική υποστήριξη στο κόμμα του και εντός της Γερουσίας για την επικύρωση του τρίτου διορισμού δικαστή από τον Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι σχεδιάζει να ανακοινώσει τον υποψήφιο δικαστή για την πλήρωση της θέσης της Γκίνσπεργκ ενδεχομένως το Σάββατο, ενώ παρότρυνε τη Γερουσία, στην οποία οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν πλειοψηφία 53-47, να ψηφίσει πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Ο Ρόμνεϊ, που διεκδίκησε ανεπιτυχώς την προεδρία των ΗΠΑ για τους Ρεπουμπλικάνους το 2012, δήλωσε πως θα ήταν κατάλληλο για ένα έθνος, το οποίο ο ίδιος περιέγραψε πολιτικά ως κεντροδεξιό, να έχει ένα ανώτατο δικαστήριο “που αντανακλά τις κεντροδεξιές πολιτικές απόψεις.”

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα