back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χαρδαλιάς: Εξαιρετικό δίκτυο πρόνοιας από τον Δήμο Αθηναιών και ενημέρωση από τον 9.84 – Το επόμενο βήμα η διεύρυνση της χρήσης της μάσκας (video)

Διαβάστε επίσης

“Ο Δήμος Αθηναίων και μέσω του Αθήνα 9.84, έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικό δίκτυο πρόνοιας για τους μετανάστες και τους ευάλωτους πληθυσμούς και η ενημέρωση γίνεται σε 14 διαφορετικές διαλέκτους”, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιάς μιλώντας στη σημερινή ενημέρωση για το πρόβλημα της προσέγγισης και της ενημέρωσης των μεταναστών και των προσφύγων σε σχέση με τον κορονοϊό”. Ήδη, έχουν κλειστεί πρόσθεσε, 200 δωμάτια σε ξενοδοχεία καραντίνας για τη φιλοξενία θετικών στον κορονοϊό ατόμων από ευάλωτες ομάδες.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την Πέμπτη, δεν θα πραγματοποιούνται ανοικτές παραστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ από την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί ειδική πλατφόρμα στο gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους.
Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, έως τις 15 του μήνα στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 15.142 κρούσματα, εκ των οποίων τα 4.363 ενεργά.

Από τους ασθενείς αυτούς, οι 1.738 πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο και 8.703 ανέρρωσαν κατ’ οίκον.

Από την 1η Ιουλίου, έχουν καταγραφεί στις πύλες εισόδου της χώρας 1.238 κρούσματα, σε σύνολο 530.639 στοχευμένων ελέγχων.

Τα σχολεία

Για τα σχολεία, είπε ότι από 14.060 που λειτουργούν πανελλαδικά, 7 βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, λόγω κρουσμάτων, εκ των οποίων τα 5 στην Αττική. Κλειστά είναι, επίσης, 51 τμήματα σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας αναφέρθηκε και στα στατιστικά στοιχεία από τους ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων. Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου έχουν γίνει 300.000 έλεγχοι. Έχουν διαπιστωθεί πάνω από 12.0001 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 13.079 πρόστιμα ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, έγιναν 80 έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας υγείας ηλικιωμένων και επιβλήθηκαν 14 πρόστιμα

Για τα σχολεία είπε ότι σε σύνολο 14060 μονάδων σε 58 έχει υπάρξει κρούσμα με αποτέλεσμα να κλείσει τμήμα ή ολόκληρο το σχολείο.

lockdown σε επίπεδο δήμου

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εφαρμογή lockdown σε επίπεδο δήμου, δήλωσε ότι «είναι ανεφάρμοστο και εξωπραγματικό» και επανέλαβε το τρίπτυχο – μάσκα, αποστάσεις, υγιεινή – το οποίο αν εφαρμοστεί θα είναι το καλύτερο lockdown απέναντι στον ιό.

Το lockdown είναι το τελευταίο μέτρο από το οποίο όμως είμαστε αρκετά μακριά, είναι η τελευταία λύση. Αυτή τη στιγμή θεωρούμε οτι εφόσον τηρηθούν τα μέτρα θα έχουμε αποτελέσματα. Η διεύρυνση της χρήσης της μάσκας είναι το επόμενο βήμα αν χρειαστεί.
Εφόσον τηρηθούν τα μέτρα θα έχυμε και συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα σε λίγες μέρες.

Νίνα Κομνηνού

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα