back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκος Κωστόπουλος στον Αθήνα 9.84: “Ο Ζακ ήταν ένα πλάσμα μαγικό”

Διαβάστε επίσης

“Σεβασμός στον οποιοδήποτε με όποια διαφορετικότητα, ώστε να μην υπάρξει άλλο θύμα, δεν αντέχουμε άλλο θύμα. Αυτό είναι το μήνυμα που θα ήθελα να βγει προς τα έξω, αυτό διεκδικούσε και ο Ζαχαρίας”.

Ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου, ο Νίκος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στις “Ντάμες Σπαθί”, ενόψει της δίκης για τη δολοφονία που σόκαρε πριν από δυο χρόνια την κοινωνία, για όσα έχει βιώσει όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για όσα θα κληθεί να βιώσει εκ νέου από αυτή τη διαδικασία.

Ο Νίκος Κωστόπουλος δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη της δίκης, η διεξαγωγή της οποίας έχει καθυστερήσει δύο χρόνια ,ωστόσο όπως είπε: “Έχω αμφιβολίες, αλλά έχω και πίστη. Παρακολούθησα την περίπτωση της Ελένης Τοπαλούδη, όπου η απόφαση δικαίωσε τη μνήμη της και περιμένω και εγώ το αντίστοιχο”.

Ο Νίκος Κωστόπουλος αναφερόμενος στο ίδιο το γεγονός και στους δράστες τόνισε ότι “οποιαδήποτε μορφή βίας είτε λεκτική, είτε αυτή που εκφράστηκε με τον τρόπο που εκφράστηκε στον αδελφό μου με χτυπήματα ή μαχαιριές ή όπως αλλιώς, έχουν την ίδια βάση, τη φασιστική συμπεριφορά, τον ρατσισμό, τον φασισμό που πρέπει να εξαλειφθεί”.

Και συνέχισε λέγοντας: “Για αυτό και ο κόσμος πρέπει να αντιδρά να κατεβαίνει στο δρόμο, να δραστηριοποιείται, για να περιορίσουμε όλους αυτούς και να τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών: “Συγκινούμαι όταν βλέπω ανθρώπους να γράφουν, να κατεβαίνουν στο δρόμο, να δραστηριοποιούνται. Είναι σαν να βλέπω τον Ζαχαρία, στα μάτια των άλλων. Σκέφτομαι πάντα τι θα σκεφτόταν εκείνος, τι θα έλεγε και ξέρω ότι σίγουρα θα ήταν ικανοποιημένος, χαρούμενος”.

Μιλώντας για τον αδελφό του ο Νίκος είπε πως επρόκειτο για ένα πολύ αισιόδοξο παιδί, διεκδικητικό, συναισθηματικό με θάρρος, που πάντα στήριζε τον διπλανό του και παράλληλα πολύ συναισθηματικό και κλειστό: “ο Ζακ ήταν ένα πλάσμα μαγικό” τόνισε.

Ο Νίκος Κωστόπουλος ζήτησε στήριξη και ανθρώπινη συμπαράσταση ,όσο θα κρατήσει αυτή η μακροχρόνια δικαστική διαδικασία: “θα θέλαμε τον κόσμο κοντά μας. Θα πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα απέναντι στους εκφραστές τέτοιων φασιζουσών νοοτροπιών και να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι. Ο ένας από τους δράστες της δολοφονίας του Ζακ ,από το πρώτο κιόλας λεπτό άρχισε να βγάζει στο twitter τον φασισμό του, συνεχίζει να τραμπουκίζει κόσμο και να μιλάει άσχημα και αυτός ο άνθρωπος είναι ακόμα ελεύθερος”.

Τέλος αναφερόμενος στην ΕΔΕ για τις ευθύνες της Αστυνομίας, το πόρισμα της οποίας δεν έχει εκδοθεί ακόμα, ο Νίκος Κωστόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: “Η εμπλοκή της ΕΛΑΣ είναι ενδεικτικό σημάδι ,γιατί κινούνται τα πράγματα όπως κινούνται. Αν δεν είχαν εμπλακεί, ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική τώρα. Με τα χτυπήματα τους ,τις καθυστερήσεις και τις καταγραφές έπειτα ,που ουδεμία σχέση είχαν με τα γεγονότα συμμετείχαν και αυτοί στη δολοφονία του αδελφού μου. Δρουν με συγκεκριμένο τρόπο”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα