back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τροποποίηση του άρθρου του Αστικού Κώδικα που επιτρέπει γάμο με ανήλικο ζητά ο Θ. Πλεύρης

Διαβάστε επίσης

Την τροποποίηση του άρθρου του Αστικού Κώδικα που επιτρέπει στην Ελλάδα γάμο με ανήλικο ζητά με ερώτηση του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης.

Με αφορμή τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων ατόμων ο κ. Πλεύρης επικαλείται το άρθρο 1350 του Αστικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο ο μελλόνυμφος θα πρέπει να είναι ενήλικος, αλλά δίνεται δυνατότητα και για γάμο με μελλόνυμφο ανήλικο άτομο, εάν υπάρχει σπουδαίος λόγος.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας αυτή η πρόβλεψη, αφήνει ανοικτό τον κίνδυνο εκμετάλλευσης της ανηλικότητας και σύναψης γάμων μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων και χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό, ενώ η επίκληση σπουδαίου λόγου είναι πολύ γενική.

“Δεν πρέπει μάλιστα να παραγνωρίζεται ότι μελλόνυμφοι είναι πρωτίστως γυναίκες ανήλικες που μπορεί να υποχρεωθούν σε δήλωση λόγω πιέσεων της οικογένειας τους ή του κοινωνικού περιβάλλοντος ειδικά σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες ή κλειστές κοινωνίες” τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και καταλήγοντας ερωτά τον Υπουργό Δικαιοσύνης αν προτίθεται να τροποποιήσει το συγκεκριμένο άρθρο.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα