back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η άσκοπη βία δεν δικαιολογείται – Είμαστε απόλυτοι σε αυτό

Διαβάστε επίσης

«Άσκοπη βία δεν δικαιολογείται. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό» δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και στις εικόνες ξυλοδαρμού πολίτη από αστυνομικούς.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης «για το περιστατικό αυτό διεξάγεται εσωτερική έρευνα στην Αστυνομία, με παράλληλη ενημέρωση του Συνηγόρου του Πολίτη, με βάση διάταξη που εμείς ψηφίσαμε. Γίνεται έρευνα επίσης από την αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, θα τελειώσει γρήγορα, ούτως ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια και να υπάρξει απόδοση ευθυνών».

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Χθες, στην πλατεία Νέας Σμύρνης, έγιναν επεισόδια κατά τη διάρκεια ελέγχων για την τήρηση μέτρων περιορισμού της πανδημίας.

Πρέπει να σας πω ότι για τη συγκεκριμένη πλατεία έχουμε δεχθεί κατ επανάληψη καταγγελίες, και από τη δημοτική αρχή, για συνωστισμό. Στα επεισόδια αυτά, 2 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, έγιναν 11 συλλήψεις, ενώ σε βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται να ασκείται βία σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων.

Για το περιστατικό αυτό διεξάγεται εσωτερική έρευνα στην Αστυνομία, με παράλληλη ενημέρωση του Συνηγόρου του Πολίτη, με βάση διάταξη που εμείς ψηφίσαμε. Γίνεται έρευνα επίσης από την αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, θα τελειώσει γρήγορα, ούτως ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια και να υπάρξει απόδοση ευθυνών.

Η αστυνομία εδώ και 1,5 χρόνο βρίσκεται νυχθημερόν στην πρώτη γραμμή σε πολλά μέτωπα και, όπως έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, οφείλει να ασκεί τα καθήκοντά της όπως επιβάλλουν οι νόμοι.

Άσκοπη βία δεν δικαιολογείται. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό.

Αυτά προς το παρόν, θα έχουμε να πούμε περισσότερα με την ολοκλήρωση της πειθαρχικής και της ποινικής έρευνας.

Και κάτι ακόμη. Για τους ισχυρισμούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΡΑ25, περί απειλούμενης δημοκρατίας λόγω αστυνομικής βίας, ένα έχω να πω: γελοιότητες. Αν οι δημοκρατικοί θεσμοί κινδύνευσαν και η χώρα απειλήθηκε, αυτό συνέβη επί των ημερών που είχαν αυτοί τη διακυβέρνηση του τόπου».

Εν τω μεταξύ, την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με την άσκηση βίας αστυνομικών σε βάρος πολιτών στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

«Θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν», τόνισε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. «Οι εικόνες ήταν ενοχλητικές για όλους. Θα υπάρξει διερεύνηση και θα αποδοθούν ευθύνες».

Δημήτρης Πέρρος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα