back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Κατερίνα Διδασκάλου στον Αθήνα 9.84 για την Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάστε επίσης

Ο Αθήνα 9.84, ο σταθμός της πόλης, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφιερώνει ολόκληρο το πρόγραμμά του στις γυναίκες που εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων, την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους και για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας.

«Οι γυναίκες γιορτάζουν όλες τις μέρες. Από την άλλη, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ανάγκη η γυναίκα να γιορτάζει το φύλο της. Είναι, ωστόσο, μια αφορμή να θυμόμαστε ότι πρέπει επιτέλους η γυναίκα να σταματήσει να είναι πολίτης δεύτερης κατηγορίας, να σταματήσει να φοβάται», δήλωσε η δημοφιλής ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου που φέτος ξεχωρίζει με την ερμηνεία της στο ρόλο της Μυρσίνης στην τηλεοπτική σειρά ”Άγριες Μέλισσες”, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Σαπφώ Ματσιώρη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Αναφέρθηκε επίσης σε όλους εκείνους, γυναίκες και άνδρες που βγήκαν με γενναιότητα και μίλησαν για την κακοποίηση που υπέστησαν, λέγοντας ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι άνοιξε ένας κύκλος και γίνεται ένα καλό ξεκαθάρισμα.

«Οι φωνές υψώθηκαν. Είναι σημαντικό ότι το θέατρο, όπως πάντα, συνεχίζει το ρόλο του και ρίχνει φως σε καταστάσεις που είναι δυσάρεστες και που συμβαίνουν σε όλη την κοινωνία, σε όλους τους χώρους. Απλώς, το θέατρο είναι πιο περίβλεπτο, η Τέχνη, γενικότερα, είναι πιο εκτεθειμένη. Προσωπικά, θαυμάζω αγόρια και κορίτσια που βγαίνουν και μιλούν. Δεν είναι εύκολο ούτε ευχάριστο να γυρίζεις πίσω την ”ταινία” και να αντικρίζεις ξανά το παρελθόν. Και σε όσους λένε ”μα γιατί τώρα”, έχω να απαντήσω ”γιατί τώρα μπορούν”, τώρα βρήκαν το κουράγιο, έχουν πατήσει πιο καλά στα πόδια τους».

Πρόσθεσε ότι ο φόβος είναι ένα τρομερό συναίσθημα που μας κρατά κλειδωμένους στο σπίτι, στην ψυχή μας και στον εαυτό μας και τόνισε ότι δύσκολα μια γυναίκα οδηγείται στο να αποκαλύψει τι υπομένει γιατί φοβάται τον κοινωνικό αντίκτυπο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα